Gemeente Maastricht

Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans opent Meeting Point Europe op het Preuvenemint

7/8/2007

Op vrijdag 24 augustus 2007 om 18.30 uur opent staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans het Meeting Point Europe op het Preuvenemint. Deze stand is een trefpunt voor de relaties van de gemeente Maastricht, maar ook voor alle Maastrichtenaren en bezoekers van het Preuvenemint. In de stand kunnen bezoekers de dvd Euronde van Jean-Philippe Rieu bekijken en beluisteren. Een dvd die eveneens bij de opening op 24 augustus wordt gepresenteerd en die met speciale muzikale composities en twee korte films terugblikt op Maastricht celebrates Europe, het programma dat is opgezet om stil te staan bij het 15-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht en het 50-jarig bestaan van het Verdrag van Rome. Voor de catering in de stand tekent Dayli, de nieuwe buurman van de gemeente in Mosae Forum.

Europa aan tafel

Met het thema Europa aan tafel sluit het organiserende Struyskommitee aan bij de viering dit jaar van de twee belangrijkste Europese verdragen. Vier dagen lang kunnen alle bezoekers een kijkje nemen in de keuken van Europa. Elk deelnemend restaurant biedt een typisch gerecht aan uit één van de 27 lidstaten van de Europese Unie.

Speciale prijsvraag

Bezoekers van het Preuvenemint maken kans op een prijzenpakket dat bestaat uit het jubileumboek Het Verdrag, de dvd Euronde en Preuvenelappe. Op de site van Maastricht celebrates Europe www.maastricht.eu staat vanaf maandag 13 augustus een speciale Preuvenemints-prijsvraag die iedereen kan invullen. Uit de goede inzendingen worden een aantal winnaars geloot.