Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 23-08-2007

Verkeerscontrole

MAARSSEN-Op woensdagmiddag 22 augustus hield de politie een verkeerscontrole.

Van 13.00 uur tot 15.00 uur controleerde de politie op de Vogelweg. In totaal werden 10 proces verbalen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van een gordel.

Geen helm en geen certificaat

WOERDEN-Op woensdagmiddag 22 augustus heeft de politie drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet in het bezit hebben van een geldig bromfietscertificaat en het niet dragen van een helm.

Omstreeks 14.30 uur zag een agent op de Leidsestraatweg twee jongens op een bromfiets rijden zonder helm. Bij het zien van de agent, sloegen de jongens, 21 en 22 jaar uit Woerden, op de vlucht. Na een korte zoektocht trof de agent de jongens aan op de Hobbemastraat. Na controle bleek ook nog dat de bestuurder geen geldig bromfietscertificaat had. Voor deze feiten werd een bekeuring uitgeschreven.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT- Op woensdagavond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

Van 14.30 uur tot 17.00 uur heeft de politie op de provinciale weg N 201 op snelheid gecontroleerd. In totaal zijn 2909 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 12 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u terwijl de toegestane maximum snelheid 80 km/u is.

Te diep in het glaasje gekeken

MAARSSEN- Op woensdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 04.30 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de verbindingsweg rijden. De agenten hielden de 40-jarige man uit Utrecht staande en lieten hem blazen. De man had te veel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man bij de ademanalyse 620 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden bij verkeerscontrole

BREUKELEN Bij een controle woensdagochtend 22 augustus op de Parallelweg werden drie bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. Eén van de bestuurders, een 36-jarige man uit Assen, bleek gesignaleerd te staan in het opsporingsregister. Hij moest voor een bedrag van 700 euro aan boetes betalen. Bij zijn aanhouding bleek dat hij in het bezit was van soft- en harddrugs. Er werd een aantal hasjsigaretten, een rond buisje vol met wit poeder(cocaïne) en 5 pillen(extacy)in beslag genomen. De drugs zullen nader worden getest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.