Politie Haaglanden

Persberichten 23 augustus

Haaglanden, 23-08-2007

Geen verhuizing, maar inbraak: getuigen gezocht Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een wel heel brutale inbraak aan de Laan van Nieuw Oost-Indië, op dinsdag 21 augustus omstreeks 10.45 uur. Volgens een getuige hebben de dader(s) van deze inbraak op hun gemak een groot deel van de inboedel uit de woning in een bestelbus of klein model vrachtwagen geladen. De inbraak vond plaats op het gedeelte van de Laan van Nieuw Oost-Indie dat is gelegen tussen de Stuyvesantstraat en de J. van Hoornstraat. Hoewel het leek dat er verhuizers aan het werk waren, is het goed mogelijk dat passanten iets gezien hebben. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze inbraak, belt u dan met de recherche van Politiebureau Overbosch 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met M. 0800-7000.

Drie keer de fout in
Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole hielden agenten woensdag 22 augustus omstreeks 12.15 uur op de Prinsegracht een 28-jarige Hagenaar aan omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. Toen hij op het politiebureau gefouilleerd werd, bleek de man een XTC-pil en een vals bankbiljet bij zich te hebben. Hij kreeg voor alle drie de feiten een proces-verbaal.

Gepakt met luchtdrukgeweer
Den Haag - Tijdens een fietssurveillance hoorden agenten donderdag 23 augustus omstreeks 03.00 uur vreemde geluiden in een garage aan de Paul Krugerlaan. Nadat een bewoner de garage opende, troffen de agenten achterin de garage drie jongens aan. Een van de jongens, een 15-jarige Hagenaar, had een luchtdrukgeweer in de hand dat hij leek te verstoppen in de garage. De agenten hielden alle drie de jongens, waaronder nog een Hagenaar van 23 jaar en een Utrechter van 17 jaar, aan en brachten ze naar het politiebureau. Daar werden de ouders van de minderjarige verdachten in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Graffitischrijvertjes betrapt
Den Haag - Een 13- en een 14-jarige jongen waren 22 augustus rond 21.20 uur op de Datheenstraat bezig muren en een poort te verfraaien met merkstiften. Zij werden betrapt door de politie en meegenomen naar het politiebureau. Daar werden zij opgehaald door hun ouders. Ze krijgen een Halt-verwijzing.

Van kwaad tot erger
Den Haag - Een 24-jarige fietser was 22 augustus rond 22.35 uur zo onoplettend om voor de ogen van twee surveillanten in een opvallende politiejeep op de Gevers Deynootweg door rood te fietsen. Toen de agenten hem wilden aanspreken ging hij er vandoor. Even verderop zagen zij hem echter zonder verlichting op het trottoir fietsen, waarop ze hem staande hielden. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Voorzien van een rijverbod en diverse processen-verbaal mocht hij zijn weg lopend vervolgen.

Straatrovers gepakt
Den Haag - Twee straatrovers van 15 en 18 jaar konden 22 augustus korte tijd na hun misdrijf worden aangehouden door de politie. Rond 15.50 uur beroofden zij een 31-jarige vrouw van haar tas op de Breitnerlaan. Even later werden zij op basis van het doorgegeven signalement aangehouden op de Benoordenhoutseweg. Ook het weggegooide geroofde tasje en het paspoort van het slachtoffer werden in de omgeving aangetroffen. Beide jongens bekenden de straatroof.

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Onder bedreiging van een mes heeft een man op woensdag 22 augustus rond 16.45 uur een winkel overvallen aan de Hollanderstraat. De 44-jarige eigenaar van de winkel werd eerst in een hoek achter de balie gedreven en vervolgens moest de winkelier de inhoud van de kassa afgeven. De verdachte rende daarna de winkel uit, de Hollanderstraat in. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan met M. 0800-7000.

Vermoedelijke schietpartij
Den Haag - Een getuige meldde in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 augustus rond 00.30 uur dat er op de kruising Apeldoornselaan met de Dierenselaan was geschoten vanuit een auto. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie het voertuig op het Soestdijkseplein aan de kant zetten. De drie Haagse inzittenden, een 22-, 31- en een 47-jarige man, zijn aangehouden. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Flessentrekkerij voor een slaapplaats
Den Haag - Het personeel van een restaurant aan de Loosduinse Hoofdstraat zat woensdagavond rond 19.00 uur met een 22-jarige Haagse klant opgescheept die niet wilde afrekenen. De verdachte verklaarde alles te doen om bij de politie te kunnen overnachten. Hij had geen werk en geen geld en dus geen slaapplaats. De politie hield hem aan voor flessentrekkerij, maar de opvang van een hulpdienst zorgde voor een bed die nacht.

Hardleerse bromfietser
Den Haag - Politieagenten zagen woensdag 22 op donderdag 23 augustus rond 01.45 uur twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar samen op een bromfiets over de Laan van Ypenburg rijden. De bromfiets bleek niet voorzien van een kenteken en de 19-jarige bestuurder had geen geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. De bromfiets was niet verzekerd en beide mannen droegen geen helm. Kortom de mannen mochten niet verder rijden en kregen meerdere bekeuringen. De mannen waren echter zo hardleers dat politieagenten ze later weer over de Sportsingel zagen rijden. Na een korte achtervolging, hielden zij de mannen aan en gaven ze nog meer bekeuringen.

Snelheidscontrole
Rijswijk - Bij een snelheidscontrole op woensdagochtend 22 augustus op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk werd de snelheid van tweehonderd automobilisten gecontroleerd. Daarvan kreeg slechts één bestuurder een proces-verbaal, omdat deze automobilist 90 km/uur reed waar 50 km/uur is toegestaan.

Winkeldief aangehouden
Rijswijk - Een 20-jarige Rotterdammer werd op woensdag 22 augustus rond 18.00 uur aangehouden bij een Elektronicawinkel aan de Prins Willem Alexander Promenade. De verdachte had een spelcomputer weggenomen en bekende de diefstal. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Goede sfeer Bradelier
Westland - De Bradelier op woensdag 22 augustus in de Hoofdstraat van De Lier is positief verlopen. Het was een gezellige avond, zonder incidenten, met veel publiek. De politie schreef in totaal 26 bekeuringen uit voor wildplassen, openbare dronkenschap en het nuttigen van alcohol in het gebied waar een alcoholverbod geldt. Een persoon werd aangehouden wegens belediging.

Beiden teveel op
s-Gravenzande Bij een alcoholcontrole zijn 23 augustus twee bestuurders aangehouden. Een 56-jarige man uit s-Gravenzande reed rond 00.25 uur op de Meidoornstraat en bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 305 ugl. Een 38-jarige- man uit Amsterdam reed op de Wippolderlaan om 00.50 uur zo hard dat agenten hem nauwelijks bij konden houden. De Amsterdammer reed ook onder invloed en blies 415 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl. De man ging met en tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Glaasje op.
Leidschendam Een automobilist die 23 augustus rond 01.00 uur op de Venestraat reed bleek na controle teveel te hebben gedronken. De 37-jarige man uit Voorburg blies 525 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Voorburger ging met een tijdelijke rii ontzegging en een proces-verbaal naar huis.

Overval dierenzaak, dader aangehouden
Delft Een dierenspeciaalzaak aan de Phoenixstraat kreeg 22 augustus rond 16.30 uur ongewenst bezoek. Een man kwam de zaak binnen, zocht wat spullen uit, keek even rond en bedreigde vervolgens de eigenaar met een mes. De man deed een greep in de kassa en verliet daarna de winkel. Omdat de eigenaar een goed signalement gaf konden politieagenten de man even later aanhouden. De 25-jarige man uit Delft zit nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole
Nootdorp - Bij een verkeerscontrole op de Oudeweg op 22 augustus tussen 14.50 uur en 15.45 uur heeft de politie dertien bekeuringen uitgeschreven. Automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen. De politie lette ook op kinderen die achterin een auto zaten.

De regels voor het vervoeren van kinderen in de auto vloeien voort uit Europese richtlijnen en moeten de veiligheid van kinderen in de auto verbeteren. Tijdens onder andere gordelcontroles zal Politie Haaglanden ook het vervoer van kinderen in de auto controleren.

In het algemeen geldt dat alle kinderen kleiner dan 1.35 meter verplicht zijn om in een goedgekeurd kinderzitje of zittingverhoger te zitten zodra zij in een auto worden vervoerd. Zowel voorin als achterin de auto. Kinderen die groter zijn dan 1.35 meter moeten in de auto zitten met een autogordel om. Waarbij geldt dat de autogordel op de juiste wijze gedragen wordt.
Ook het kinderzitje of zittingverhoger zelf moeten goedgekeurd zijn volgens het ECE-reglement 44/03 of 44/04. Goedgekeurde veilige kinderzitjes of zittingverhogers zijn te herkennen aan het keuringslabel waarop deze gegevens staan vermeld.

Op www.kinderzitjes.nl staat meer informatie over veilig vervoer van kinderen in de auto, de uitzonderingen op de regels en een overzicht van de verschillende soorten kinderzitjes.

Teveel op
Zoetermeer Politieagenten controleerden 23 augustus rond 04.30 uur op de Oostweg een automobilist die zonder verlichting reed. De bestuurder, een 20-jarige man uit Zoetermeer reed onder invloed en blies 315 ugl. De toegestane hoeveelheid is 220 ugl. De Zoetermeerder ging met een proces-verbaal op zak naar huis.