RTL Group

Joris Putman nieuw gezicht in 'Van Kavel Tot Kasteel' bij RTL 4

PRESENTATOR NAAST ESTHER DULLER IN NIEUW SEIZOEN

Komend seizoen heeft het RTL 4-programma Van Kavel Tot Kasteel, waarin het bouwen van je eigen droomhuis centraal staat, een nieuw gezicht: Joris Putman. De acteur, bekend van zijn rol als Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden en tevens winnaar van Dancing On Ice 2007, staat samen met Esther Duller de families bij in hun gedurfd bouwavontuur.

Jaarlijks wagen tienduizenden mensen de sprong naar het bouwen van een huis naar eigen smaak en ontwerp; een trend die alleen maar toe zal nemen. Van Kavel Tot Kasteel speelt in op deze trend en volgt lange tijd meerdere families die met durf en creativiteit op weg zijn naar het huis van hun dromen. Van Kavel Tot Kasteel bekijkt verbouwingen, prachtige huizen en unieke nieuwbouwprojecten. Zaken als de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden, de onzekerheden, de visie van de aannemer en de uitloop komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de rol van de makelaar en wordt er bij de gezinnen binnen gekeken. Er zijn tips en adviezen op het gebied van kopen, bouwen en verbouwen van een huis en ook de zogenaamde homescan passeert de revue. Deze scanner doorloopt als het ware de huidige of de toekomstige woning en inventariseert de wensen. Vervolgens rolt er een 3D- tekening uit van hoe een woning er dan uit ziet, inclusief een ruwe schatting van de kosten.

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 1 september, tussen 17.20 en 18.00 uur.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal kunt u opvragen bij onze afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, Communicatie RTL Nederland, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl