Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn- Twee jonge mannen aangehouden na mishandeling  |
Een 18- en een 19- jarige man uit Apeldoorn zijn donderdagnacht (23/8) door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 41-jarige man uit Apeldoorn. De man sliep op straat voor een pand van een kerkelijke instelling aan de Deventerstaat. De langslopende jongelui worden ervan verdacht de man met stenen te hebben gegooid en ook te hebben geschopt en geslagen. Naar een derde verdachte wordt nog door de politie gezocht.

De politie werd door omwonende gealarmeerd die hadden gezien dat enkele jongens stenen gooiden naar de slapende man. Ter plaatse trof de politie de dakloze man aan met om hem heen enkele stenen. Een ruit van de toegangsdeur van de kerkelijke instelling, waarvoor het slachtoffer lag, was ingegooid. De man bleek licht gewond aan zijn ribben en vertelde dat hij door een enkele mannen was geschopt en geslagen en met stenen was bekogeld.

Een ambulance kwam ter plaatse. Na onderzoek bleek dat de man niet voor behandeling mee hoefde naar het ziekenhuis. Kort hierna kon de politie dankzij de gegevens van de getuige de twee verdachten in de omgeving Apeldoorn aanhouden. Zij zijn beiden ingesloten voor nader onderzoek.

|     |Apeldoorn- Hardrijders op de bon                          |
De politie heeft op donderdag 22 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Amersfoorsteweg, de Anklaarseweg en de Jachtlaan.

Op de Amersfoortseweg reden van de 863 gecontroleerde voertuigen er 8 te hard, waarvan de hoogste overtreding 94 km per uur bedroeg.

Op de Anklaarseweg reden van de 295 gecontroleerde voertuigen er 34 te hard. De hoogste overtreding bedroeg 79 km per uur

Op de Jachtlaan reden van de 243 gecontroleerde voertuigen er 18 te hard, waarvan de hoogste overtreding 69 km per uur bedroeg

Einde berichten
---


---


---

---- --