Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Met Boxo waaier de wereld rond
Wereldwijd verstaanbaar door simpelweg aan te wijzen wat je wilt

Hoorn, 23 augustus 2007 ­ Vanaf nu kunnen reizigers en vakantiegangers gebruikmaken van de Boxo, een handige waaier waarmee je jezelf overal ter wereld verstaanbaar kunt maken. Door simpelweg een van de vele afbeeldingen aan te wijzen kun je op een leuke en eenvoudige manier met de lokale bevolking communiceren, ook al spreek je niet dezelfde taal. Hiermee speelt Boxo in op de trend van het groeiende aantal reizigers naar het (verre) buitenland.

De Boxo waaier bevat ruim 300 kleurenfoto's van gebruiksvoorwerpen en andere praktische zaken voor op reis. De afbeeldingen zijn overzichtelijk ingedeeld in 9 categorieën, met ieder een eigen kleur: bagage & reisdocumenten, overnachten, transport, eten & drinken, persoonlijke verzorging, gezondheid, technologie, kleding en overige.

Handen en voeten tekort
"Iedere reiziger bevindt zich wel eens in een situatie waarin je handen en voeten tekort komt," zegt Sandra Smit, medeoprichter van Boxo. "In die situaties is een Boxo waaier niet alleen erg praktisch, maar soms ook noodzakelijk; bijvoorbeeld als je met spoed een dokter of medicijnen nodig hebt of om aan te geven voor welk ingrediënt je allergisch bent."

Doordat de Boxo in de vorm van een waaier gemaakt is, vind je op een snelle en eenvoudige manier de foto's die je nodig hebt. En dankzij het handige formaat past de waaier in iedere rugzak of handtas.

Recordaantal verre reizen
De Boxo waaier is geschikt voor de groeiende groep mensen die een reis maken naar een land waarvan ze de taal niet of nauwelijks spreken. Uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van TNS NIPO en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat in 2006 in totaal zo'n 16,8 miljoen buitenlandse vakanties zijn ondernomen. Daarvan werden ongeveer 1,7 miljoen vakanties buiten Europa doorgebracht. Met een stijging van 135.000 ten opzichte van 2005 is dat een absoluut record.

Bedrijven en organisaties kunnen de waaier ook personaliseren. Hiermee is het een leuk en praktisch middel voor medewerkers die op (zaken)reis gaan, of leuk als relatiegeschenk voor buitenlandse klanten die naar Nederland komen en relaties die internationaal zaken doen.

Prijs en beschikbaarheid
De Boxo waaier is vanaf heden te koop in diverse boekwinkels en outdoor- en kampeerwinkels. De waaier is ook te bestellen via www.boxo.nl en www.bol.com. Tegen een kleine meerprijs is de waaier ook overal in Nederland te bezorgen als cadeau. Adviesprijs: 9,95.

Over Boxo
Boxo is op 1 maart 2007 opgericht door Sandra Smit en Marc Korse en richt zich op het vereenvoudigen van (wereldwijde) communicatie. Zij geven daarbij aan dat communicatie vooral ook leuk moet zijn. Met dit in gedachten lanceren zij nu hun eerste product: de Boxo waaier.