TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 21-08-2007

Televisie
LACHEN MET DE TROS
Uitzending donderdag 23 augustus
Nederland 1 - 20.30 uur

IVO NIEHE, DE MOUNTIES EN KEEPING UP APPEARANCES
IN LACHEN MET DE TROS

Reinout bezoekt, in de zesde en laatste aflevering van LACHEN MET DE TROS, Ivo Niehe op zijn kantoor in Bussum. In 1981 maakt Ivo zijn eerste TROS TV Show, om er pas 25 seizoenen later tijdelijk even mee op te houden. Maar voordat Ivo begint met de TROS TV Show, werkt hij zowel voor als achter de schermen aan diverse TROS-programma's. In zoveel jaar tv-geschiedenis, zitten evenveel onvergetelijke momenten. Samen kijken Reinout en Ivo naar die mooie tv-momenten.

Verder een reportage over De Mounties. Sinds 1966 maken Piet Bambergen en René van Vooren furore bij het Nederlandse publiek als De Mounties. Bij de TROS groeit dit komische duo uit tot een begrip op televisie en scoren ze gigantische kijkcijfers. Samen met Joke Bruijs en de beide weduwes van Piet en René kijken we nog één keer naar de allerleukste scènes van de Mounties.

Met Judy Cornwell en Geoffrey Hughes, respectievelijk Daisy en Onslow uit de serie Keeping up Appearances (Schone Schijn), kijkt Reinout naar de leukste fragmenten uit deze comedyserie. De TROS begint in de jaren negentig met het uitzenden van deze gigantisch succesvolle Britse comedy die hier natuurlijk niet mag ontbreken.

Verder een korte reportage over Dit Was Het Nieuws. Dit programma is de Nederlandse versie van het satirische BBC-programma 'Have I Got News For You'. Onder leiding van Harm Edens voorzien sinds 1996 twee teams het nieuws van de afgelopen week van het nodige commentaar en satirische opmerkingen.

Tot slot: bloopers uit de serie Flikken! Niet alleen bij de Vlaamse variant van deze dramaserie gaat wel eens iets mis, ook bij de nieuwe Nederlandse versie Flikken Maastricht die de TROS vanaf maandag 3 september uitzendt. De eerste opnames zijn net achter de rug, maar de eerste beelden en bloopers zijn alvast te zien!

Presentatie: Reinout Oerlemans.