VSNU

Conferentie VSNU 23 en 24-8: Studiesucces in de bachelorfase

Op 23 en 24 augustus organiseert de Vereniging van Universiteiten (VSNU) samen met de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatiae (NVAO) en de Roosevelt Academy (ROAC) een conferentie over de wo-bachelorfase. Tijdens de conferentie buigt een breed platform van vertegenwoordigers uit het wetenschappelijk onderwijs zich over de belangrijkste thema's en activiteiten om studiesucces in de bachelorfase de komende jaren fors te vergroten.

Tijdens de tweedaagse conferentie identificeren speciaal hiervoor uitgenodigde experts uit het brede veld van het hoger onderwijs -33 studenten, 33 docenten en 33 bestuurders- de belangrijkste thema's en activiteiten om het studiesucces in de bachelor de komende jaren te vergroten. De conferentie bestaat uit een aantal inleidingen om de trends in, en de uitdagingen voor het bacheloronderwijs scherp te krijgen, en werksessies waarin te nemen maatregelen worden uitgewerkt. Inleidingen worden gehouden door Karl Dittrich (NVAO), Marijk van der Wende (VU), Hans Adriaansen (ROAC) en Sijbolt Noorda (VSNU).

De Nederlandse Universiteiten hebben het vergroten van het studiesucces in de bachelorfase tot prioriteit gemaakt. Ze willen dat meer studenten hun studie voltooien en dat meer studenten zich uitgedaagd voelen en uitblinken. Daarbij gaat het om studie-uitval en -vertraging, maar ook om het bevorderen van inspirerend en uitdagend wetenschappelijk onderwijs. Inspirerend onderwijs voor alle studenten, veeleisend voor de excellenten en structurerend voor hen die nu uitvallen. Begin juni hebben medewerkers van universiteiten en studenten ruim 130 goede voorbeelden en slimme ideeën gepresenteerd. Deze ideeën vormen het startpunt voor de conferentie in Middelburg.