Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 22 augustus 2007

Regio, 22-08-2007

Man gewond na aanrijding

IJMUIDEN, 21 augustus - Een 82-jarige IJmuidenaar is gewond geraakt bij een aanrijding in de Kromhoutstraat. De man stak rond 1.10 uur te voet de straat over en werd aangereden door een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Velsen. De IJmuidenaar is met heupletsel en mogelijk inwendig letsel naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietser is ongedeerd gebleven. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Automobilist doorboord met stalen pijp

HEEMSKERK, 21 augustus - Een 22-jarige Heemskerker is zwaar gewond geraakt bij een aanrijding aan Water Acker. De man reed rond 16.00 uur met zijn auto over de weg en probeerde een voor hem rijdende auto in te halen. Omdat er een tegenligger aankwam week hij uit, verloor de macht over zijn stuur en raakte van de weg. Hij reed door een hek, ramde drie geparkeerde auto's en kwam tot stilstand tegen een hek. Hierbij werd de man doorboord door een dikke stalen pijp. De pijp is er aan de voorzijde van zijn lichaam ingegaan en stak aan de rugzijde uit. Door brandweerlieden hebben in samenwerking met een medisch traumateam de pijp met een slijptol doorgeslepen. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daar direct geopereerd. Twee meisjes van 15 en 16 jaar die bij de man in de auto zaten bleven ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.

Inbrekers aangehouden

HAARLEM, 21 augustus - Rond 22.15 uur werd gemeld dat het inbraakalarm van de bibliotheek aan het Fie Carelsenplein afging. Een politieman zag dat twee mannen zich achter een paar boekenkasten probeerden te verbergen. Hij heeft de mannen aangehouden en in de boeien gewerkt. Het bleken Haarlemmers van 14 en 20 jaar. De jongste staat bij de politie bekend als veelpleger. De verdachten hadden kasten doorzocht en al wat goederen klaargezet om mee te nemen. Ze zijn ingesloten. De politie onderzoekt of ze meer inbraken op hun kerfstok hebben. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 21 augustus - Personeel van een supermarkt aan de Belgiëlaan betrapte rond 17.00 uur een winkeldief op de diefstal van goederen ter waarde van 28 euro. Ze hebben de dief aangehouden. De man was opstandig en probeerde te vluchten maar dat kon worden verhinderd. Hij is overgedragen aan de politie. De verdachte bleek een 33-jarige Haarlemmer. De verdachte is meegenomen naar het bureau en bekende daar de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM, 21 augustus - Personeel van een tankstation aan de Bernadottelaan betrapte rond 23.00 uur een winkeldief op de diefstal van vier bakken ijs en een broodje. De man gedroeg zich agressief en ging er vandoor. Politiemensen troffen de man in de buurt aan en hebben hem aangehouden. Hij bleek een 23-jarige Haarlemmer. De man was onder invloed van drank of drugs. De verdachte is meegenomen naar het bureau en is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser overleden

UITGEEST, 21 augustus - Rond 10.50 uur werd gemeld dat op de Anna van Renesselaan een fietser ten val was gekomen en ernstig gewond zou zijn. Agenten troffen de man aan, zagen dat hij niet ademde en zijn gestart met reanimatie. De reanimatie is later overgenomen door een arts en personeel van twee ambulances en een traumaheli. De man is naar een ziekenhuis gebracht en daar overleden. De man bleek een 55-jarige inwoner van Wormerveer. Waarschijnlijk heeft hij op de fiets een hartaanval gekregen en is als gevolg daarvan gevallen en overleden.

Hennepkwekerij ontmanteld

VELSEN-NOORD, 21 augustus - Politiemensen troffen dinsdagavond in een pand in de Eendrachtstraat een hennepkwekerij met ongeveer 500 planten. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Een 22-jarige man uit Assendelft is aangehouden. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de exploitatie van de kwekerij.