Gemeente Assen


Actueel

Gemeente beloont eigen initiatief buurtfeest Noorderpark

21 augustus 2007

Eigen spulletjes verkopen, winkeliers vragen geld te geven, fluit spelen op straat en dat alles met maar één doel; een buurtfeest in Noorderpark. De zomervakantie van Rianne, Carina, Esther en Annemarie stond in het teken van geld inzamelen. En met resultaat! Van de opbrengst, in totaal 95 euro, organiseert het viertal op woensdag 22 augustus een buurtfeest in de speeltuin aan de Peter van Anrooystraat. Vanaf 13.00 uur zijn alle kinderen in de wijk van harte welkom om er samen met deze dames een geweldig feest van te maken.

Met het verdiende geld is een springkussen gehuurd. Ook de sportbus van gemeente Assen is aanwezig. Uiteraard hebben de dames ook gedacht aan de catering. Een supermarkt gaf ze een bon waarvan ze ranja en lekkere dingen kunnen kopen. Pas op het laatste moment bleek het feestcomité dat er ook een vergunning moest komen en dat daarvoor ook betaald moet. De pot was toen echter al leeg. Natuurlijk wil de gemeente Assen geen spelbreker zijn, waarop zij, als waardering voor dit initiatief besloot als sponsor op te treden voor de vergunning.

Afgelopen maandag hebben de klasgenoten van de dames allemaal een flyer gekregen. Enige wat nu nog mis kan gaan is het weer. Want als het regent moet het feest worden afgeblazen. Want het luchtkussen zou dan nat worden en dat is gevaarlijk.