Gemeente Moerdijk


22-08-2007: Den Duijn vetrekt 1 juli 2008

Burgemeester Henk den Duijn vertrekt niet eerder dan reeds geplande datum van 1 juli 2008. Alle raadsfracties hebben zich op 21 augustus, tijdens het raadsdebat over het organisatieonderzoek, hierover uitgesproken. In diezelfde vergaderingen hebben ze een vertrouwenscommissie geïnstalleerd die de voorbereidingen voor de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester ter hand neemt. Den Duijn gaf aan dat hij, gemotiveerd als altijd, zich tot aan zijn vertrek blijft inzetten voor de samenleving van Moerdijk.

Burgemeester Den Duijn maakte eind 2006 bekend dat hij per 1 juli 2008 met prepensioen wilde gaan. Die geplande datum kwam onder druk door een van de conclusies uit het organisatieonderzoek. Het verwijt dat hij de laatste tijd onvoldoende leiderschapskwaliteiten getoond zou hebben, bracht hem tot een aankondiging van mogelijk eerder terugtreden dan 1 juli 2008. De reacties die hij op die aankondiging van zowel de samenleving, medewerkers en informeel van raadsfracties hebben hem veel goed gedaan. Gisteren sprak de gemeenteraad zich publiekelijk en unaniem uit over de vertrekdatum van hun voorzitter.

Het organisatieonderzoek, dat mede naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad is uitgevoerd, geeft op een aantal terreinen verbetervoorstellen. Het college heeft in een brief laten weten hoe zij denken die verbeteringen aan te pakken. Onder het motto Samen sturen, samen werken, samen verder, worden die verbeteringen in gang gezet.