Provincie Noord-Holland

Ter inzage: milieueffectrapportage opwaardering Westfrisiaweg

22-8-2007

De milieueffectrapportage (MER) over de opwaardering van de Westfrisiaweg ligt tot 4 oktober ter inzage. Geïnteresseerden en belanghebbenden kunnen hun opmerkingen indienen bij de provincie Noord-Holland.

De provincie, de betrokken gemeenten, het hoogheemraadschap en het georganiseerde bedrijfsleven willen de Westfrisiaweg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen opwaarderen. Deze opwaardering moet bijdragen aan een goed bereikbare regio en is een randvoorwaarde voor een sociaaleconomische impuls aan het gebied. Nu al leidt de verkeersafwikkeling tot onveilige situaties, aantasting van de leefbaarheid en belemmering van de economische
ontwikkelingsmogelijkheden van de regio. Deze problemen worden door de groei van het autoverkeer zonder opwaardering van de weg in de toekomst alleen maar groter.

Voor de besluitvorming over de Opwaardering Westfrisiaweg wordt een zogeheten MER-procedure doorlopen. De MER richt zich in eerste instantie op de keuze voor een voorkeurstracé.

Terinzagelegging
U kunt de MER tot 4 oktober inzien. De stukken kunt u hieronder inzien, maar u kunt ook terecht:

* op het gemeentehuis van de gemeenten Heerhugowaard, Enkhuizen, Medemblik, Wervershoof, Drechterland, Koggenland, Hoorn en Stede Broec; of

* op het kantoor van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem, kamer 2118-A.

Indien nodig kan het MER op verzoek ook buiten kantooruren ingezien worden.

Uw mening
Gedeputeerde Staten nodigen u uit om opmerkingen te maken over het MER met het oog op het maken van de keuze voor het voorkeurstracé en het onderzoek dat nodig is voor verdere uitwerking van het gekozen tracé. Voor de besluitvorming in het kader van de ruimtelijke inpassing van het gekozen tracé wordt de MER-procedure hervat en is inspraak mogelijk.

U kunt uw schriftelijke reactie onder vermelding van zienswijze MER Westfrisiaweg tot uiterlijk 4 oktober sturen naar: Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
t.a.v. Michael Jonk
Directie Beleid/Milieu
Postbus 3007, 2001 DA Haarlem

Wat gebeurt er met uw reactie ?
Alle reacties worden gebundeld en doorgezonden naar de Commissie voor de milieueffectrapportage. Deze Commissie adviseert Gedeputeerde Staten over de kwaliteit van de inhoud van het huidige MER en over het vervolgonderzoek. Daarna wordt een ruimtelijk besluit genomen. Zowel op het aangevulde MER als op het te nemen besluit kunt u inspreken.

Informatiebijeenkomsten
Voor de inwoners van de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Koggenland, Langedijk, Opmeer en Schermer wordt meer informatie over tracé en MER verstrekt op 17 september 2007 van 19.00-22.00 uur in De Zandhorst, Gildestraat 2 in Heerhugowaard. Voor de inwoners van de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Stede Broec en Wervershoof organiseert het projectbureau een informatieavond op 19 september van 19.00-22.00 uur in de Westerkerk, Westerstraat 138 in Enkhuizen.

Meer informatie
Gert Valster (voor de inhoud), telefoon 023 514 35 42, e-mail valsterg@noord-holland.nl of Michael Jonk (voor de MER-procedure), telefoon 023 514 35 60, e-mail jonkm@noord-holland.nl.

Downloaden bestanden
De MER Opwaardering Westfrisiaweg is hieronder geplaatst als ZIP-bestand. In een ZIP-bestand worden (een of meer) bestanden gecomprimeerd. Hierdoor wordt de downloadtijd zo kort mogelijk. Om de in een ZIP-bestand ingepakte bestanden te kunnen uitpakken heeft u een ZIP-programma nodig. Zo'n programma vindt u bijvoorbeeld op www.winzip.com.