22/08 Politiebericht en woensdag

's-Hertogenbosch, 22-08-2007

Motorrijder gewond

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag vond er op de Schoolstraat een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 42 jarige motorrijder uit s-Hertogenbosch gewond raakte. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie gewonden bij verkeersongeval

Volkel Dinsdagmiddag zijn de bestuurder en twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zeelandsedijk. De personenauto, bestuurd door een 19 jarige Pool reed met twee landgenoten van 21 en 18 jaar over genoemde weg in de richting van de Brabantstraat. Door onbekende oorzaak begon de auto te slingeren en kwam aan de andere zijde van de weg tegen een boom tot stilstand. Daarna werd de auto nog aangereden door een uit tegengestelde richting naderende personenauto, die werd bestuurd door een 21 jarige inwoner van Wijchen. Deze bestuurder bleef ongedeerd. De drie Polen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Veghel en Oss. Het 18 jarige slachtoffer kon na behandeling weer naar huis.

Agent mishandeld bij aanhouding

Oss Dinsdagavond is een Osse politieagent op de Kortfoortstraat licht gewond geraakt bij de aanhouding van een 18 jarige inwoner uit Oss. De Ossenaar was overstuur en voor zijn eigen veiligheid kon niet worden ingestaan. Mede omdat er een bevel tot medebrenging tegen de man was uitgevaardigd om op 22 augustus als getuige te verschijnen voor de Rechtbank ging de politie over tot aanhouding. De Ossenaar probeerde weg te rennen maar kon worden achterhaald. Een 16 jarige kennis van de Ossenaar bemoeide zich vervolgens ook nog eens met de aanhouding door een agent achterover te trekken. De 18 jarige Ossenaar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en deelde rake klappen uit. De agent werd in het gezicht geraak en liep[ een pijnlijke kaak en gezwollen gezicht op. Uiteindelijk besloot de politie pepperspray te gebruiken waarna de Ossenaar kon worden overmeesterd.

Ook de 16 jarige Ossenaar is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake het beletten en belemmeren van ambtshandelingen.

Belediging en verzet

Oss In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Eikenboomgaard een 23 jarige Ossenaar aangehouden. De man passeerde twee te voet surveillerende agenten. Tijdens het passeren bracht hij een hand omhoog en hield op enkele centimeters afstand een brandende sigaret voor het gezicht van een van de agenten. Kort daarna schold hij hem ook nog uit voor Kankerlijer. De man is daarop aangehouden waarbij hij zich behoorlijk verzette.

Politie houdt drie personen aan na opstootje

Oss In de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten dat een 20 jarige vrouw uit Oss op de Eikenboomgaard hysterisch om zich heen liep te slaan en daardoor de openbare orde ernstig verstoorde. Omdat zij niet voor rede vatbaar was is zij aangehouden. Een 21 jarige Ossenaar bemoeide zich daarmee en bemoeilijkte daardoor de aanhouding. Ook hij werd aangehouden. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker hield de politie ook nog een 20 jarige man aan. De beveiligingsmedewerker had gezien dat hij in het tumult een onbekend persoon een klap had gegeven.

Auto tegen boom / Twee gewonden

Vortum-Mullem Woensdagmorgen vond er op de Radioweg in Vortum Mullem een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 46 jarige automobilist uit Vortum Mullem reed op genoemde weg na een stuurcorrectie tegen een aan de linkerzijde van de weg staande boom. Hij raakte, evenals een 8 jarige meisje uit dezelfde plaats, gewond. Beide slachtoffers zijn voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.