Ingezonden persbericht


Strandpaviljoens van hoogwaardige kwaliteit
Prachtige horecabedrijven langs Nederlandse stranden

Woerden, 22 augustus 2007 - De strandpaviljoens in Nederland hebben een enorme kwaliteitsslag doorgemaakt. Het simpele houten strandtentje heeft plaatsgemaakt voor prachtige horecabedrijven met een fantastische ambiance en hoogwaardige kwaliteit van keuken, meubilair en inrichting. De strandpaviljoens bieden een echt vakantiegevoel voor gasten bij goed of slecht strandweer. Dit concludeert de sector Toerisme, Recreatie, Sport en Cultuur van Koninklijk Horeca Nederland, waar de Nederlandse strandpaviljoenhouders deel van uitmaken.

Aan de Nederlandse kust zijn bijna 360 strandbedrijven gevestigd die jaarlijks miljoenen binnen- en buitenlandse badgasten trekken. De totale uitgaven aan de Nederlandse kust bedragen bijna 830 miljoen euro. De strandbedrijven hebben gezamenlijk een omzet van bijna 121 miljoen euro*. Dit betekent dat de strandbedrijven bijna 15 procent van de totale bestedingen aan de kust innemen.

Het seizoen wordt voor de strandbedrijven steeds langer. Vroeger was men zo'n 10 tot 12 weken open. Nu loopt het seizoen van maart tot en met oktober. Er zijn zelfs strandpaviljoens die het gehele jaar geopend zijn. Strandpaviljoens zijn door het langere seizoen steeds minder afhankelijk van echt zomers strandweer. Buiten het zomerseizoen komt men ook graag naar het strand om uit te waaien, de hond uit te laten of de ondergaande zon te zien. Bovendien zijn er op en rondom het strand enorm veel activiteiten bijgekomen. Denk hierbij aan beachvolleybal/voetbal, beachgolfen, zandsculpturen, vissen en strandzeilen.

De inrichting, drank- en menukaart van de strandpaviljoens worden vaak afgestemd op populaire vakantiebestemmingen, zoals dit jaar het Carribean-thema erg in trek is. Ook de producten stralen buitenlandse sferen uit; Mexicaanse, Japanse en Amerikaanse bieren, Prosecco-wijnen, Italiaanse koffie, coconut-cocktails en smoothies. Aangezien veel ondernemers hebben ingezien dat vakbekwaamheid in de keuken erg belangrijk is, worden de gasten ook op culinair gebied regelmatig bijzonder verrast. Topkoks zorgen voor een heerlijke strandbarbecue, verse salades of een uitgebreid gangenmenu.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -