Dr. Lex Bijlsma benoemd tot decaan faculteit Informatica

22/08/2007 09:14
Onderwijs / Volwasseneneducatie-Onderwijs / Universiteit -->

Het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland heeft dr. A. (Lex) Bijlsma benoemt tot decaan van de faculteit Informatica. De benoeming gaat in op 1 september 2007.

Faculteit Informatica
De faculteit Informatica verzorgt de bacheloropleiding Informatica en de masteropleidingen Computer Science en - samen met de faculteit Managementwetenschappen - Business Process Management en IT. Daarnaast biedt de faculteit een aantal kort hoger onderwijsprogramma's aan, zowel voor individuele studenten als voor bedrijven. De vakinhoudelijke ontwikkeling concentreert zich op de domeinen Informatiesystemen en bedrijfsprocessen, Softwaretechnologie, Communicatietechnologie en Wiskunde en kunstmatige intelligentie. Informatica werkt in haar onderwijs en onderzoek samen met andere universiteiten en hogescholen. Daarom is Lex Bijlsma ook geen onbekende voor de faculteit: hij heeft binnen een samenwerkingsproject van de Open Universiteit en de softwaretechnologiegroep van de Universiteit Utrecht onder andere de mastercursus Software architecture van de Open Universiteit mede ontwikkeld.

Curriculum Vitae
Lex Bijlsma (Rotterdam, 1949) heeft een gedegen achtergrond heeft in informatica en wiskunde, met oog voor zowel theorie als de praktische toepassingen. Bijlsma was vanaf 1999 universitair hoofddocent en vanaf 2000 tevens onderwijsdirecteur bij het departement Informatica van de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Daarvoor was hij als wetenschappelijk medewerker - en later als universitair docent - werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam en de Technische Universiteit Eindhoven. Bijlsma behaalde in 1973 cum laude zijn doctoraalexamen aan de Universiteit van Amsterdam. In 1978 promoveerde hij aan deze universiteit tot doctor in de wiskunde en natuurwetenschappen.