Commerciële schoolverlaters hebben meer praktijkervaring nodig


L.I.F.E biedt uitkomst

UTRECHT, 20070822 -- In samenwerking met de Hogeschool Utrecht heeft La'Met International het L.I.F.E. project ontwikkeld. L.I.F.E. staat voor Live International Future Experience. Dit is wat het project de studenten ook zal bieden. Na gewerkt te hebben met een aantal stagiaires, vindt La'Met het nu tijd om meer invloed te hebben in het onderwijs in Europa. Samen met een aantal studenten en docenten is er gekeken naar wat men mist binnen een opleiding . Vanuit de behoefte van studenten is hierbij een project ontwikkeld dat hier naadloos op aansluit. Ook vanuit universiteiten uit andere landen is er interesse getoond, waaronder Roemenië en Engeland.

De inhoud van het project is zo samengesteld dat de studenten voor een bestaand bedrijf, welke La'Met zal aandragen, een markt entree rapport zullen schrijven. De studenten zullen actief begeleid worden met presentaties en workshops waarin adviseurs van La'Met ervaringen vertalen naar de activiteiten van de student gedurende het project. Het traject is geheel in het Engels aangezien de studenten werkzaam zullen zijn in een internationale omgeving. De participerende bedrijven komen uit verschillende landen en hebben de ambitie om verder te internationaliseren. De beoogde looptijd van elk project is 20 weken.

La'Met International is een internationaal adviesbureau dat diensten aanbied op het gebied van marketing, sales, legal en finance aan bedrijven die willen exporteren/internationaliseren. Hierbij hebben zij de beschikking over een wereldwijd netwerk waarmee zij het MKB, corporaties en overheidsinstanties ondersteunen en adviseren.





Roy van Buuren