Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/08)

BERGEN OP ZOOM, 21 augustus 2007

17-jarige aangehouden voor bedreiging in park
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van bedreiging van een tweetal meisjes vorige week in het Anton van Duinkerkenpark. De meisjes van 14 en 15 jaar zaten daar vorige week op een bankje toen zij werden bedreigd door een groep jongeren. Één van de jongens bedreigde de meisjes met een schroevendraaier. De politie heeft naar aanleiding van dit incident een onderzoek ingesteld. Dit heeft maandagochtend geresulteerd in een eerste aanhouding. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen volgen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Verkoper en kopers aangehouden voor bezit softdrugs
ROOSENDAAL: Maandagmiddag is een tweetal Fransen aangehouden voor het bezit van 200 gram hennep. De politie controleerde het tweetal nadat was gezien dat zij een coffeeshop inliepen die nog was gesloten. Toen bij de controle bleek dat het tweetal in het bezit was van hennep heeft de politie ook een onderzoek ingesteld in de coffeeshop aan de Kalsdonksestraat. De verkoper van de softdrugs, een 44-jarige inwoner van Roosendaal, is aangehouden. Alle verdachten zijn met een AU-dagvaarding heengezonden.

Man aangehouden met 1 kilo softdrugs
ROOSENDAAL: Een man met een grote sombrerohoed op, terwijl het op dat moment aan het regenen was, trok maandagmiddag de aandacht van de politie. De man keek verward om zich heen, waarna de politie hem wilde vragen of zij hem behulpzaam konden zijn. Op datzelfde moment roken de politieagenten een doordringende lucht van hennep. Het bleek dat in de plastic tas die de man bij zich had een kilo hennep te zitten. De man is meegenomen naar het bureau. De softdrugs is inbeslaggenomen. De verdachte, een 26-jarige Fransman, is met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt doorgedraaide man aan na handgemeen met huisarts FIJNAART: Een huisarts uit Fijnaart heeft maandagmiddag de politie gebeld nadat hij een handgemeen had gehad met een 53-jarige patiënt. De man, die onder invloed was van alcohol, was naar de praktijk gekomen. Door nog onduidelijk oorzaak bedreigde de man de huisarts waarna het tot een licht handgemeen kwam. Ook bedreigde hij de huisarts. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aangezien de man zodanig onder invloed was van alcohol is de man ter ontnuchtering ingesloten. De man is dinsdagochtend gehoord. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw doet aangifte van huiselijk geweld, man aangehouden WOUWSE PLANTAGE: Een 35-jarige vrouw heeft maandagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door haar vriend. De man, een 40-jarige inwoner van Wouwse Plantage, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is inverzekering gesteld en zal dinsdag worden verhoord. Het incident had plaats in de woning van beiden in Wouwse Plantage.

Auteur: Nicolette Bovenhorst