Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 21 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 augustus 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Vragen raad/brief AM Wonen betreffende 12/14 sociale woningen bij het Leisurecentrum. Toelichting:
Bij de behandeling van de wijze van realisatie van het Leisurecentrum is door de gemeenteraad gewezen op enkele beperkende bepalingen in de met AM Wonen gesloten overeenkomst voor de realisering van het Stationsgebied. Met AM Wonen zou overleg worden gevoerd over de hardheid hiervan en het loskoppelen van deze bepalingen van de realisatie van het Leisurecentrum. Daartoe zijn ze bereid gebleken, mits er compenserende woningbouwmogelijkheden komen. De in stuurgroepverband gedane toezegging hierin door AM Wonen is inmiddels op schrift gesteld. Ambtelijk advies:
Raad over brief AM met aangehechte begeleidende brief informeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Gewijzigd uitvoeren van een bouwplan voor het verplaatsen en vergroten van een opslag/bedrijfsruimte/is ten behoeve van een aannemingsbedrijf waarvoor d.d. 22-02-2005 vrijstelling en bouwvergunning is verleend. Toelichting:
Op 22-02-2005 is onder nummer 1528 vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het verplaatsen en vergroten van een kapschuur, perceel Koppeldijk 41 te Abcoude. Er is op 6-8-2007 een gewijzigde tekening ingediend. Aanvrager wil in plaats van een open kapschuur een schuur met een dichte kap plaatsen, op de zelfde plaats en van dezelfde afmetingen. Het gebruik blijft ook hetzelfde. De welstandscommissie vindt het nieuwe bouwplan een verbetering. Ambtelijk advies:
Gewijzigde tekening in de plaats stellen van de bij de vergunning behorende gewaarmerkte tekening d.d. 22-02-2005.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Instandhouden noodbrug over het Gein.
Toelichting:
ProRail verwacht dat vrijwel alle werkzaamheden met betrekking tot de sanering van het oude spooremplacement in Abcoude eind 2007 zijn afgerond. Vanwege het terugnemende eigen gebruik van de noodbrug over het Gein is door ProRail besloten om de brug vanaf 31 oktober te verwijderen. Op de lokatie van de oude spoorbrug legt de gemeente een fiets-/voetgangersburg aan. In verband met het aanleggen van deze brug is het wenselijke de noodbrug langer in stand te houden als ProRail op dit moment voorstelt.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt op bestuurlijk niveau `om niet' uitstel te vragen aan ProRail voor het verwijderen van de noodbrug en het definitief inrichten/vergraven van het Gein tot januari 2008. Wel dient de spoorbrug verwijderd te worden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Burgemeester neemt contact op met ProRail over kosten noodbrug.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Uitvoering Wmo: privacyreglement.
Toelichting:
Om het werk in het serviceloket in het kader van de Wmo te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk persoonlijke gegevens te registreren. Met het registreren van gegevens verplicht de organisatie zich hier uiterst zorgvuldig mee om te gaan en de richtlijnen te volgen van de Wet op Bescherming Persoonsgegevens. De praktische uitwerking hiervan staat verwoord in het bijgevoegde privacyreglement.
Dit reglement is gebaseerd op het model van het CBP (College bescherming persoonsgegevens). Ambtelijk advies:
Het Privacyreglement VraagwijzerRIS / Serviceloket Yourhome vaststellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Nota Minimabeleid.
Toelichting:
Naar aanleiding van twee moties in de begrotingsraad van de gemeente De Ronde Venen is een werkgroep minimabeleid samengesteld om aanvullend minimabeleid te formuleren. De Ronde Venen voert namens onze gemeente het minimabeleid uit, reden om uniformiteit van beleid te hanteren. Namens onze gemeente heeft de heer Kapteijn, raadslid voor het CDA, daarom in de werkgroep geparticipeerd.
De werkgroep heeft de nota minimabeleid geschreven. In 2008 wordt o.a. een PC-regeling ingevoerd. Voor 2008 wordt verzocht om 20.648,- extra beschikbaar te stellen voor het minimabeleid. Dit zal dan worden meegenomen bij de besluitvorming over de najaarsnota 2007. Ambtelijk advies:
(1) Instemmen met inhoud van de nota minimabeleid; (2) de financiële consequenties te betrekken bij de besluitvorming over de najaarsnota 2007 en (3) m.i.v. 2008, in overleg De Ronde Venen (SZ), het budget declaratiefonds, bijzondere bijstand en collectieve ziektekosten splitsen in drie afzonderlijke budgetten zodat meer inzicht ontstaat.
B&W-besluit:
Aangehouden. Wordt meegenomen bij najaarsnota waarbij definitieve afweging plaats zal vinden.
3. Mandatering aanvraag prognose 2008 binnen samenwerkingskader Wet Inburgering Abcoude - De Ronde Venen.
Toelichting:
Het agentschap SZW heeft gemeenten gevraagd een prognose aan te geven voor 2008 in het kader van de Wet Inburgering. Gemeente De Ronde Venen voert de Wet Inburgering voor Abcoude uit. Deze overdracht van de uitvoering is middels een "Verklaring uitbesteding uitvoering Wet Inburgering" aan de gemeente De Ronde Venen bekrachtigd op 31-01-2007. In de lijn van deze uitbesteding wordt geadviseerd ook de aanvraag van de prognose voor 2008 aan de gemeente De Ronde Venen over te dragen. Hiervoor is het noodzakelijk dat het college een "verklaring van samenwerking" geeft. Ambtelijk advies:

· De gemeente De Ronde Venen te mandateren om voor de gemeente Abcoude de aanvraag prognose 2008 in het kader van de Wet Inburgering in te dienen bij het agentschap SZW door:
1. de reeds overeengekomen verklaring van samenwerking aan te leveren,
2. alsmede door ondertekening door burgemeester en secretaris van het door het agentschap opgestelde formulier voor deelnemende gemeenten.
· Deze afspraak als een logisch gevolg te zien van het uitbesteden van de uitvoering van de Wet Inburgering voor de gemeente Abcoude aan de gemeente De Ronde Venen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 28 augustus 2007. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 21 augustus 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 cederus atlanta aan de Kerkstraat 33 te Abcoude. Toelichting:
Op 13 juli 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 cederus atlanta aan de Kerkstraat 33 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief, met herplant, geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 19 juli 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapaanvraag gemeente Abcoude i.v.m. riolering/bestratingplan Baambrugge-West:
· Pr. Beatrixstraat 7/9, 1 pluimes
· Pr. W. Alexanderstraat naast Pr. Beatrixstraat 35, 2 meelbessen
· Pr. W. Alexanderstraat 12, 1 es
· Pr. Margrietstraat 30/28, 1 sierpeer
· Pr. Margrietstraat 24, 1 sierkers
· Weth. Van Oostveenstraat 71-61, 3 sierappels
· Weth. Van Oostveenstraat naast 41, 1 esdoorn
· Weth. Van Oostveenstraat naast 10, 3 bolacacia's
· Weth. Van Oostveenstraat 10-20, 4 lijsterbessen Toelichting:
Op 5 juli 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen van Hoofd Buitendienst voor het kappen van bovenvermelde bomen i.v.m. riolering/bestratingsplan Baambrugge-West. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Met herplant. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 19 juli 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning geheel vernieuwen schuurtje, Gein-Noord 48, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO vrijstelling verlenen van art. 4 van het bestemmingsplan Buitengebied:
a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR; b. de stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 13-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---