Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DIERENRIJK EUROPA ZOEKT NIEUWE ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS

Rondleidingen worden steeds vaker geboekt bij Dierenrijk Europa

Rosmalen, dinsdag 21 augustus 2007- In Dierenrijk Europa worden de rondleidingen en kinderfeestjes verzorgd door een enthousiast team van vrijwillige gidsen van Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen. Door de groeiende belangstelling en door uitbreiding van de activiteiten is Dierenrijk Europa op zoek naar nog meer mensen die aan de activiteiten willen meewerken. Vrijwillige gidsen krijgen een gratis opleiding, zodat zij met een gedegen kennis aan de slag kunnen.

De vrijwillige gidsen van Dierenrijk Europa geven op zondagen presentaties met de verwonderkar. Deze kar is gevuld met interessante dierenspullen zoals het gewei van een eland en haar van een ijsbeer. Het is de bedoeling dat bezoekers van Dierenrijk Europa door een bezoek aan deze kar geĂŻnteresseerd raken in het meedoen aan een rondleiding. Deze rondleidingen, waar ook een kijkje achter de schermen bij hoort, geven de vrijwillige gidsen zelf. Achteraf wordt er aan de bezoekers een bijdrage gevraagd ten behoeve van een natuurbeschermingsproject. Het is ook mogelijk om als groep op andere dagen van de week een vrijwillige gids voor een rondleiding te reserveren. Naast de rondleidingen verzorgen de vrijwilligers ook bijzondere kinderfeestjes, waarbij de kinderen een halve dag het park op een andere manier kunnen meemaken. Ze mogen o.a. voer klaarmaken en helpen bij het schoonmaken van een dierenverblijf.

Opleiding als vrijwillige gids
Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en enthousiast is kan vrijwillige gids worden in Dierenrijk Europa. Een vrijwillige gids is minimaal vier halve dagen per maand beschikbaar, werktijden worden altijd in overleg vastgelegd en in een rooster gezet. Om met de nodige kennis en zelfvertrouwen aan de slag te kunnen gaan krijgt iedere vrijwillige gids een gratis opleiding aangeboden door Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen. Na het voltooien van de opleiding krijgen de vrijwillige gidsen een diploma en weten ze alles wat nodig is als gids. De opleiding bestaat uit 8 cursusdagen die iedere keer ongeveer 4 uur duurt. De opleiding start dit najaar.

Hebt u belangstelling om vrijwillige gids te worden of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Johan Rombouts, van Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen, via 06- 55100032 of johan.rombouts@hetnet.nl
---



Ingezonden persbericht