Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 21-08-2007

Verdachte van steekincident aangehouden

UTRECHT Op de Stationstraverse vond maandagavond een steekincident plaats waarbij een man gewond raakte.

Getuigen belden omstreeks 20.45 uur naar de politie omdat op de Stationstraverse een vechtpartij had plaatsgevonden waarbij een man tot twee maal toe gestoken was. Ter plaatse bleek dat een 25-jarige man uit Groningen een 18-jarige inwoner uit Utrecht twee keer had gestoken met een mes. Aanleiding voor de steekpartij was dat de man uit Groningen vond dat de Utrechter te link naar hem keek.

De man was inmiddels door twee parkeercontroleurs -die in de omgeving surveilleerden - aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachte het mes in een prullenbak had gegooid. De politie heeft het mes veilig gesteld. Het 18-jarige slachtoffer werd met verwondingen aan zijn borst overgebracht naar het UMC in Utrecht. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagavond een aanrijding tussen twee bromfietsen plaats. Hierbij bleek dat één bestuurder gedronken had.

Een 16-jarige meisje uit Utrecht reed omstreeks 20.55 uur op haar bromfiets over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de kruising met de Ondiep-zuidzijde werd zij frontaal aangereden door een 23-jarige man uit Vleuten op zijn bromfiets. Ter plaatse bleek dat de 23-jarige man niet in het bezit was van een certificaat.

Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht en moest de man een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 310 ug/l uit. Uit het politiesysteem kwam ook naar voren dat hij nog twee boetes had openstaan. De man werd voor verhoor ingesloten. Het meisje raakte licht gewond.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft op de Geulstraat een man aangehouden omdat hij op de Eemstraat een woninginbraak had gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 17.30 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een man een inbraak had gepleegd in een woning aan de Eemstraat. Ter plaatse kregen agenten een goed signalement van de getuigen. De verdachte zou op een damesfiets vertrokken zijn. De wijkagent had aan de hand van het opgegeven signalement een vermoeden om wie het ging. Op weg naar de woning van de verdachte zagen agenten de 20-jarige man uit Utrecht op de damesfiets net de Geulstraat in komen rijden.

Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In zijn kleding had hij een mobiele telefoon van de bewoner uit de Eemstraat. Een aantal andere goederen die de man uit de woning had weggenomen is nog niet terecht. De politie zet het onderzoek voort.

Eenzijdige aanrijding

UTRECHT Op de Meerndijk vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw op haar bromfiets tegen een paal reed. De vrouw raakte gewond.

Een 37-jarige vrouw uit Montfoort reed omstreeks 16.15 uur met haar bromfiets over de Meerndijk. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw de macht over haar bromfiets en botste tegen een lichtmast. De vrouw raakte gewond aan haar benen, buik, armen en gezicht. Zij werd overgebracht naar het UMC in Utrecht.