4D-techniek maakt virtuele woningbezichtiging mogelijk


Makelaarsland laat woningmarkt weer veranderen
HEERHUGOWAARD, 20070821 -- Woningzoekers kunnen nu thuis vanachter de computer door een te koop staande woning `lopen'. Virtueel de trap op, om een hoekje kijken, nagenoeg alles lijkt mogelijk dankzij een nieuwe geavanceerde 4D-techniek. Woningmarktvernieuwer Makelaarsland komt met deze wereldprimeur; het toonaangevende jonge bedrijf hecht groot belang aan innovatie. Met de introductie van deze virtuele bezichtiging wordt hun innovatiedrang benadrukt.

Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland, is overtuigd van het succes. "Zodra ik hoorde dat men bezig was met de ontwikkeling van deze techniek, was ik gelijk enthousiast. Dit product sluit naadloos aan op onze dienstverlening waarbij de verkopers zelf de bezichtigingen begeleiden. Door geïnteresseerden de kans te bieden om thuis digitaal door de woning te lopen, wordt er een goede voorselectie gemaakt. De verkoper hoeft alleen tijd vrij te maken voor de échte geïnteresseerden. Bovendien trekken woningen met een virtuele tour veel meer aandacht."

Laagdrempelige bezichtiging
Met de virtuele bezichtiging verwacht Makelaarsland tegemoet de komen aan de wensen van de consument. "Zowel verkopers als kopers zijn erbij gebaat," geeft Stoop aan. "Voor kopers is het veel laagdrempeliger dan een `normale' bezichtiging. Je kan op elk gewenst moment de woning bekijken. Je kan heen en weer lopen, om je heen kijken en alle kamers in een zelf gekozen volgorde bekijken. En er hoeft dus niet eerst een afspraak met de verkoper gemaakt te worden. Dit leidt tot meer (virtuele) bezichtigingen en dus krijgen onze verkopers meer potentiële kopers voor het huis."

Succesvolle samenwerking
Om dit product te kunnen aanbieden is Makelaarsland een samenwerking aangegaan met Vectrys B.V. Dit bedrijf van Nederlandse bodem heeft met haar Israëlische partner MentorWave technologies wereldwijd patent op deze Quiksee techniek. "Vectrys en Makelaarsland liggen goed op één lijn. Beiden willen we innovatieve producten aanbieden die passen bij de huidige moderne maatschappij. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze samenwerking een succes wordt," aldus Stoop.

Demo
Op de site van Makelaarsland wordt een demo getoond. Hier kan men de virtuele bezichtiging `ervaren'. "In woorden kan je moeilijk uitleggen hoe uniek dit product is. Mensen zullen het snel verwarren met de voorganger 3D, waarbij je vanaf één punt een kamer kan bekijken. De bijzondere werking van de virtuele bezichtiging moet je echt beleven." vertelt Stoop enthousiast.





Makelaarsland