Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 20-08-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending dinsdag 21 augustus
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG DINSDAG 21 AUGUSTUS

Wat gaat er mis binnen de zorginstelling 's Heeren Loo? De gehandicapteninstelling kwam in het nieuws nadat een 19-jarige bewoonster zwaar mishandeld werd door een gehandicapte medebewoner. EENVANDAAG onthult dinsdag dat er meer mis gaat binnen de instelling. Het geval van de mishandeling was niet een éénmalig incident, zoals de directie stelt. Sterker, volgens medewerkers komt geweldpleging in 's Heeren Loo bijna dagelijks voor.

Toekomst Nederlandse wijn onzeker
De nog jonge Nederlandse wijnbouwsector vreest voor haar toekomst, want de Europese Commissie heeft een verbod ingesteld op het toevoegen van suiker aan wijn. Dat toevoegen van suiker is in minder zonnige landen nodig bij sommige druivensoorten omdat de druiven zelf te weinig suikers aanmaken door gebrek aan zonlicht. Alleen dankzij het toevoegen van een klein beetje suiker is een alcoholpercentage van minstens 12% te bereiken.

EENVANDAAG Beeldcanon - Michiel van Erp
Na de geschiedeniscanon en de wetenschapscanon in EENVANDAAG de 'Beeldcanon'. Welke beelden in de mediamaalstroom blijven ons bij? Welke beelden hebben impact? Die vraag stelt EENVANDAAG aan dertig professionals op het gebied van beeld. Programmamakers, filmers, fotografen en reclamemakers. Dinsdag 21 augustus is regisseur Michiel van Erp te gast. Op de Beeldcanon pagina op www.eenvandaag.nl kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete fragment.




EenVandaag