Gemeente Eindhoven

20 augustus 2007

Collegebesluiten

De belangrijkste openbare besluiten uit de vergadering van B&W van dinsdag 14 augustus.

Vervanging CV-ketels van Vrijetijdsaccomodaties (VTA's)

Het college is akkoord gegaan met het uitvoeren van een aantal energiebesparende maatregelen aan VTAâs en stelt hiervoor een bedrag van 238.000 euro te beschikking. Eerder hadden de besturen van de VTAâs aangegeven dat de exploitaties van de VTAâs fors onder druk stonden vanwege de sterk gestegen energielasten. Uit onderzoek is daarna gebleken dat vervanging van de oude CV-ketels kan leiden tot vermindering van de energielasten. Bijkomend milieutechnisch voordeel is het verlagen van de CO-2 uitstoot van de VTAâs.

Voorstel inzake tarieven marktgelden

In 2006 is door de gemeenteraad toegezegd om de markttarieven en de berekeningssystematiek samen met de kooplieden te evalueren. Onder de kooplieden was onvrede ontstaan over de verhoging van 11% van de markttarieven in 2005. Naar aanleiding van deze evaluatie heeft het college, overeenkomstig het advies van de marktadviescommissie, aan de raad voorgesteld om de tarieven voor 2006 en 2007 vast te stellen op het niveau van 2004, verhoogd met de indexcijfers van respectievelijk 2% (2005) en 2,27% (2006) en 2,86% (2007). In 2007 is daarnaast een verhoging doorgevoerd van 1% (additioneel). De verhoging van de tarieven met 11% is hiermee gedeeltelijk teruggedraaid.


1 Miljoen voor Economische Ontwikkeling

De gemeente Eindhoven gaat de komende jaren stevig inzetten op een sterker economisch imago. De aandacht gaat voornamelijk uit naar regionale en (inter)nationale dienstverlening, promotie en acquisitie. Hiervoor is een miljoen euro gereserveerd uit eigen middelen. De gemeente Eindhoven wil meer aandacht creëren voor het vestigingsklimaat van Eindhoven en een sterker economisch imago. Daarnaast wordt Eindhoven meer gepositioneerd als het brandpunt van Brainport met de daarbij behorende dynamiek, allure en ruimte voor ondernemen.