Gemeente Venray


17 augustus 2007

Prinsenhof eindelijk in de Oranjebuurt vereeuwigd

In de Oranjebuurt wordt een nieuwe straatnaam ingevoerd. De straat tussen de Wilhelminastraat en de Dr. Poelsstraat waar woningen worden gerealiseerd had nog geen naam. Nu er een begin is gemaakt met de bouw van de woningen is dit nodig. Het college van B en W komt met de naam Prinsenhof tegemoet aan de wens van de buurtbewoners van de Oranjebuurt

Het college van B en W komt tegemoet aan de wens van de 260 bewoners van de Oranjebuurt om de straatnaam "Prinsenhof" vast te stellen voor de nieuwbouw tussen de Wilhelminastraat en de Dr. Poelsstraat. Precies op de plaats waar vroeger het populaire danscafé Prinsenhof stond. De naam Prinsenhof heeft een historische waarde voor de wijk. Het was vroeger een populair danscafé in Venray. Het danscafé aan de Wilhelminastraat genoot in de jaren vijftig en zestig faam in het Venrayse. Veel Venraynaren hebben nog plezierige herinneringen aan de Prinsenhof-tijden van weleer.

In juni 2005 stelde het college voor het plangedeelte "De Gouden Leeuw" de straatnaam Prinsenhof vast. Naar aanleiding van publicatie over dit collegebesluit hebben destijds ruim 260 bewoners van de Oranjebuurt een petitie ondertekend tegen dit besluit. Het college heeft daarop uitgesproken aan dit bezwaar tegemoet te komen en heeft destijds de naam Prinsenhof gereserveerd voor de Oranjebuurt.