Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT

Uden, 17 augustus 2007

BeddenReus laat container met matrassen vernietigen en roept Slowfoam 300 matrassen (1310 stuks) terug

Radio 1 (De Ochtenden/Argos) heeft vandaag aandacht besteed aan een partij matrassen waarin een te hoge concentratie giftige stoffen is aangetroffen. Hierbij is mogelijk de indruk ontstaan dat het gaat om meerdere containers met duizenden matrassen uit China voor meerdere formules van Beter Bed Holding N.V. Tevens is mogelijk de indruk ontstaan dat de onderneming tegen beter weten in deze matrassen op de markt wil brengen. Dit is onjuist want de feiten zijn als volgt. Slechts een van de containers betrof matrassen voor de onderneming namelijk voor BeddenReus. BeddenReus (30 cash & carry winkels, allemaal in Nederland) is onderdeel van Beter Bed Holding N.V. De container is afkomstig uit China en bevat 728 matrassen. Op 15 augustus heeft het VROM aangegeven op 17 augustus met de definitieve testresultaten te zullen komen, waarna zou worden aangegeven wat met de container zou moeten gebeuren. Gisteren heeft BeddenReus van het ministerie van VROM de testresultaten van een steekproef op matrassen uit de container ontvangen. Alhoewel deze resultaten nog niet van een conclusie/aanbeveling van het Ministerie vergezeld gingen, gaat de onderneming er vanuit dat er te hoge waarden van de stoffen benzeen en 1,2 dichloorethaan in zitten. Daarom heeft de onderneming besloten de matrassen te laten vernietigen. Alhoewel niet vaststaat of er ook problemen met andere matrassen van deze leverancier zijn, heeft BeddenReus de verkoop van deze matrassen, hangende nader onderzoek, onmiddellijk stopgezet. Het gaat om de matras Slowfoam 300. Hiervan zijn er in totaal 1310 verkocht. Klanten die de Slowfoam 300 hebben gekocht worden verzocht de matras terug te brengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag terug.

Het is mogelijk dat het probleem is ontstaan doordat containers met houten verpakkingsmateriaal moeten worden ingespoten met een bestrijdingsmiddel tegen ongedierte. De container voor BeddenReus had gezien de inhoud niet ingespoten mogen worden.

Andere onderdelen van Beter Bed Holding hebben nooit matrassen uit China in het algemeen en van deze leverancier in het bijzonder geïmporteerd. BeddenReus heeft in China uitsluitend deze matras (Slowfoam 300) ingekocht.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal circa 900 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenReus, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België en in Duitsland. Beter Bed Holding behaalde in 2006 een netto- omzet van 320 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan de Eurolist van Euronext Amsterdam en maakt deel uit van het NextPrime segment. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small-cap Index.


---

Voor nadere informatie: Richard Neve, woordvoerder Mob.: +31 ( 0)6 22483766 / Website: www.beterbedholding.com


---- --