Gemeente Sittard-Geleen


097-17-08-2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Bestemmingsplan Grensmaas aangepast in het belang van de bewoners

Sittard-Geleen, 17-8-2007 - De Raad van State heeft op 7 februari 2007 het beroep van de gemeente Sittard-Geleen en diverse belanggroeperingen tegen de plannen voor de Grensmaas ongegrond verklaard. De gemeente heeft daarna het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Wethouder Guyt: 'Het college heeft besloten, na overleg met belangengroeperingen en een klankbordgroep van raadsleden en op basis van de ingediende zienswijzen, het bestemmingsplan verder aan te passen om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken'.

Wethouder Guyt heeft na de negatieve beslissing van de Raad van State gesproken met de belangengroepringen. Het College heeft met een afvaardiging uit de Gemeenteraad het bestemmingsplan kritisch bekeken op aspecten, die de leefbaarheid aangaan. Het College is van mening dat het zoekgebied voor de werkwegen en kantoren ter hoogte van Grevenbicht, de ligging en grootte van de gronddepots en het geluidgevoelig gebied bij Koeweide en de verkeerssituatie ter plaatse van de Ruitersdijk zaken zijn, die de leefbaarheid direct beïnvloeden.

Het college stelt daarom de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan op deze onderdelen te wijzigen ten opzichte van het eerdere ontwerp. Dit houdt in dat de werkwegen bij Grevenbicht verder van de woningen komen te liggen en er geen kantoren in dit gebied komen. Ook zullen de depots verder van Schipperskerk af worden aangelegd en vervalt de mogelijkheid tot ontgronding bij Hoeve de Maas en boerderij Fuchs. Tot slot wordt er in het bestemmingsplan een zoekgebied aangeduid waar een alternatieve en verkeersveilige route voor de Ruitersdijk kan worden aangelegd.

De raadscommissie zal het bestemmingsplan bespreken op 30 augustus en de gemeenteraad op 6 september 2007.


---




Gemeente Sittard-Geleen