Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Van: Joost Meijer
Datum: 6 februari '07
Betreft: Open air opera Carmen en Abba Night in Ootmarsum

Open air opera Carmen en Abba Night in Ootmarsum

Het college van B en W van Dinkelland heeft ingestemd met de organisatie van een Open Air Opera en Abba Night op 17 en 18 augustus op het Kerkplein voor de katholieke kerk in Ootmarsum. Met deze unieke voorstellingen geeft Dinkelland invulling aan de doelstelling zoals die in het collegeprogramma is vastgelegd om meer regionale, landelijke en grensoverschrijdend evenementen te organiseren.

Toelichting

Open Air opera Carmen

Op vrijdagavond 17 augustus zal het spectaculaire weekend beginnen met de Opera Carmen. Op het fraaie kerkplein aan de voet van de katholieke kerk zal deze opera worden opgevoerd op een groot podium (120m2). Aan deze opera werkt een internationaal gezelschap mee van ruim 100 mensen, waaronder een orkest van 50 personen. Tijdens een ruim 3 uur durende voorstelling zullen zij de opera Carmen van Georges Bizet ten tonele brengen.

Abba Night
Op zaterdagavond wordt het muzikale weekend in Ootmarsum voortgezet met een Abba-Night. Tijdens deze avond worden bezoekers meegenomen op een ware Abba-revival. Tijdens een avondvullend programma zullen alle hits van Abba de revue passeren.

Het is voor de eerste keer dat dergelijke shows in deze regio worden georganiseerd. Wethouder Krouwel: "Ik ben erg blij en trots dat we zo'n spektakel binnen Dinkelland kunnen organiseren. Het historisch decor van de binnenstad van Ootmarsum is natuurlijk een prachtig decor voor dergelijke shows."

De gemeente Dinkelland organiseert beide avonden in samenwerking met Kulturgipfel GmbH uit Garmisch-Partenkirchen. Dit bureau is gespecialiseerd in de organisatie van dergelijke grote producties en heeft voor 2007 al 200 voorstellingen geboekt staan in met name Duitsland en Oostenrijk. Voorwaarde voor de organisatie is wel dat er voldoende sponsorgelden worden binnengehaald. Het is voor het eerst dat deze voorstellingen naar Nederland worden gehaald.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.


---- --