RTL Group

Jupiler League wedstrijden live bij RTL 7

De samenwerking tussen RTL 7 en de Jupiler League krijgt een vliegende start. Naast het wekelijkse samenvattingprogramma op vrijdagavond zullen met ingang van dit seizoen jaarlijks 6 tot 10 wedstrijden uit de Jupiler League live op RTL 7 worden uitgezonden. De selectie van deze live wedstrijden zal in de loop van ieder seizoen plaatsvinden, gericht op beslismomenten zoals periodetitels, het kampioenschap en de Jupiler Play Offs om promotie/degradatie met de Eredivisie.

De live wedstrijden op RTL 7 komen in de plaats van de wedstrijden die door Talpa op het internet werden uitgezonden. RTL kent op dit terrein een andere strategie dan Talpa, aldus Jaap Hofman, Adjunct Programma Directeur Televisie. Wij denken via RTL 7 een aanzienlijk groter publiek voor de Jupiler League te kunnen dienen.

Ook Frans Derks, voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie, is content met deze verandering: Live wedstrijden op een krachtige zender als RTL 7 betekent meer aandacht richting het grote publiek en daarmee meer directe waarde voor onze divisie en zijn clubs. Dit is weer een sprong voorwaarts in de ontwikkeling van onze divisie.

Op het internetplatform van de Jupiler League (www.jupilerleague.nl) zullen, als voorheen, wel samenvattingen van de wedstrijden, persconferenties en interviews worden getoond.

De samenwerking tussen RTL en de Coöperatie Eerste Divisie kent een looptijd van vier jaar.

---