Ingezonden persbericht


Joey Litjens (26e) behoudt ritme na zomerstop

Zomerstop heeft Danny Webb (29e) goed gedaan

Na een zomerpauze van ruim vier weken wordt dit weekend de 12e ronde van het wereldkampioenschap 2007, de Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky op het circuit van Brno verreden. De 125cc en de 250cc-klasse konden genieten van vier weken rust, maar de MotoGP-rijders kregen slechts drie weken vrij af, omdat zij aan de GP van de Verenigde Staten te Laguna Seca moesten deelnemen.

In een warm Brno liet Joey Litjens na zijn vakantie een goede indruk achter. In de vrije training van vanochtend wist Litjens naar een 24e positie te rijden. In de kwalificatie reed de DeGraaf-coureur weliswaar een nog snellere tijd, maar moest hij twee posities toegeven waardoor hij op een voorlopige 26e positie staat. "Het ging vandaag echt goed!" begon Litjens met een stralende lach. "De vakantie heeft mij goed gedaan en ik ben weer helemaal opgeladen om het tweede gedeelte van het seizoen goede prestaties neer te zetten. Ik ben redelijk tevreden over mijn 26e positie maar ik weet, dat het nog een stuk sneller kan. De motor loopt super en de afstelling is ook erg goed. Ik kon constant goede rondetijden rijden en eindigde met een tijd van 2.11,81. Ik weet echter dat toen ik mijn snelste ronde reed, ik werd opgehouden. Daardoor verloor ik bijna een seconde! Dus ben ik toch opgetogen, want ik weet dat een 2:11 laag moet mogelijk moet zijn. Lukt dat, dan sta je er goed bij. Ik moet het gewoon morgen laten zien."

Danny Webb heeft een moeilijk eerste gedeelte van het seizoen achter de rug. In de eerste Grands Prix ging het goed. Maar daarna kwam Webb meer in een dal te zitten waaruit hij maar moeilijk uit kon komen. Tijdens de rustperiode heeft Danny veel aan zichzelf gewerkt en is er door het team ook een 'mental coach' geregeld welke Danny op de weg terug moet brengen. Na een eerste meeting blijkt na vandaag al dat Danny een stuk beter in zijn vel zit. En dat is gelijk terug te zien in zijn resultaten. "Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Op de een of andere manier wilde het niet meer. Wat ik ook probeerde. In de zomerstop heb ik nog deelgenomen aan een Spaans Open wedstrijd in Valencia. Maar dat draaide werkelijk op een ramp uit. Ik was helemaal de weg kwijt. Gelukkig heeft het team ingegrepen. In heb veel met Jarno (Janssen) en Marlon (Fluit) gepraat. Het team heeft nu ook geregeld dat ik begeleiding heb gekregen in de vorm van een 'mental coach'. Iets dat ik als heel prettig heb ervaren. Met zijn tips ben ik dit weekend begonnen. Ik kon in de eerste vrije training een redelijke tijd rijden. Uiteindelijk eindigde ik vlak achter Joey als 25e. In de kwalificatie reed ik naar een 29e plaats. Maar wel ruim 1,5 seconde sneller dan in de eerste training. Het gaat steeds beter en ik weet nu hoe ik me moet focussen. In de kwalificatie ging het weer even 'mis' doordat ik me niet goed genoeg concentreerde en alleen maar zat te denken aan wat ik fout deed in een bepaalde bocht. Inmiddels ben je dan alweer een paar bochten verder waarvan je eigenlijk niet eens meer weet, dat je die genomen hebt. In de laatste ronde probeerde ik me echt te focussen. Dat lukte en wist ik ruim een seconde sneller te rijden. Ik weet nu waar ik tijd laat liggen. Morgen hoop ik de progressie voortzetten en dan laag in de 2:11 te rijden."

Hugo van de Berg kwalificeerde zich vandaag met een rondetijd van 2.11,90 min. vlak achter landgenoot Joey Litjens op een voorlopige 27e plaats.

Voor de volledige uitslagen surft u naar www.motogp.com onder de button Results.

---- --