Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Vrijdag 17 augustus 2007

Maastricht: Man(nen) bezig met oplichten van oudere mensen

De politie heeft de afgelopen dagen verschillende meldingen ontvangen, waaruit blijkt dat er een of enkele) man(nen) bezig zijn met het oplichten van oudere mensen.

De man(nen) belt aan met een smoes en probeert de bewoner geld te ontfutselen. Het gaat tot nu toe om bedragen tussen de E30 en E50-,. Het is nog niet bekend of het om één of meerdere mannen gaat, maar de politie heeft wel een signalement van één man die verdacht wordt van deze praktijken. Deze man is blank, tussen de 40 en 45 jaar oud, spreekt Nederlands met een Maastrichts accent, is rond de 1.80 meter groot, is sportief gekleed en noemt zich "John de Luch". (als men dit fonetisch uitspreekt in het dialect, dan betekent dit in het Nederlands "John die liegt".) De politie waarschuwt mensen voor deze oplichter(s) en adviseert geen gehoor te geven aan dergelijke verzoeken en contact op te nemen met de politie in voorkomende gevallen. (0900-8844, lokaal tarief)

Maastricht: Man in invalidenwagen overvallen

Donderdag is rond 18:00 uur een 49-jarige man uit Maastricht overvallen. De man reed in een elektrische invalidenwagen toen hij werd ingehaald door een bromfiets.

Op de bromfiets zaten twee personen, die toen ze naast het slachtoffer reden, de man een klap in zijn gezicht gaven. Daarop rukte de bijrijder de mobiele telefoon uit de hand van het slachtoffer en gingen ze ervandoor. De daders droegen beiden een helm en de bijrijder droeg een zwarte lederen jas.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --