Politie Gelderland-Midden


Publicatiedatum: 17-8-2007 15:29:36
voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivenaar gewond door `geintje'

Publicatiedatum: 17-8-2007 15:28:41

ARNHEM - Een negentienjarige Duivenaar is donderdag ernstig gewond geraakt door een voorval dat wellicht als geintje bedoeld was. Het slachtoffer had diverse brandwonden opgelopen nadat een collega van hem een chemisch reinigingsmiddel in zijn kleding had laten lopen. De politie heeft een 37-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van onder meer zware mishandeling. De twee waren samen aan het werk op de Koningsweg. Toen de Duivenaar op een gegeven moment bukte om iets op te pakken zou de Arnhemmer het reinigingsmiddel in diens kleding hebben gegoten. Het slachtoffer merkte daar aanvankelijk niets van totdat later irritatie optrad. Na contact met een huisarts bleek er sprake te zijn van brandwonden waarop het slachtoffer de politie waarschuwde. Bij nader onderzoek kwam de verdenking bij de Arnhemmer. De man meldde zich in de loop van de avond in het politiebureau en werd aangehouden.
(07-126450)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburgse (17) in ziekenhuis beland na bromfietsongeval
Publicatiedatum: 17-8-2007 15:28:11

DOESBURG - Na een bromfietsongeval op de Koppelweg in Doesburg is donderdagmiddag een zeventienjarig meisje uit die plaats in het ziekenhuis beland. Haar veertienjarige duopassagier, eveneens uit Doesburg, was met de schrik vrij gekomen. De twee reden rond kwart voor drie over de Koppelweg toen ze ter hoogte van de vuilstortplaats kwamen te vallen. De bestuurster liep daarbij vermoedelijk een gebroken schouder op en moest naar het ziekenhuis. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Alcoholgebruik werd door de politie uitgesloten. (07-126304)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie verdachten aangehouden bij uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 17-8-2007 15:27:31

ARNHEM - Bij een drietal geweldsincidenten in het Arnhemse uitgaanscentrum in de binnenstad heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag drie aanhoudingen verricht. Twee verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten, één zit er nog vast. Een 21-jarige vrouw uit Brummen werd even na twee uur 's nachts aangehouden nadat ze op de Luthersestraat een portier zou hebben mishandeld. De portier had de vrouw aangesproken over de huisregels in de zaak. Toen de vrouw kennelijk blijk gaf zich daar niet aan te houden werd ze de zaak uit gezet. Daarbij zou ze de portier hebben geslagen en gekrabd.
Op de Ketelstraat hielden agenten omstreeks kwart over twee een achttienjarige jongen uit Deventer aan. Hij zou op straat een 21-jarige Rhedenaar dusdanig hebben mishandeld dat deze buiten bewustzijn raakte.
Omstreeks kwart voor vijf werd op de Varkensstraat een negentienjarige Huissenaar aangehouden wegens vernieling. Agenten hadden in de buurt glasgerinkel gehoord en zagen even later de Huissenaar wegrennen. Bij een nabij gelegen horecazaak bleek een ruit te zijn gesneuveld. Een getuige die het had zien gebeuren kon dat bevestigen. Inmiddels zijn de Brummense en de Huissenaar na verhoor vrijgelaten. De Deventernaar zit nog vast.
(07-126389 / 126523 / 126546)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers slaags, één man aangehouden

Publicatiedatum: 17-8-2007 15:26:45

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft na een ruzie in de wijk Rijkerswoerd een 37-jarige Arnhemmer aangehouden wegens onder meer bedreiging met een mes en vernieling. Bij de ruzie zou de man bovendien slaags zijn geraakt met zijn 36-jarige ex-vrouw en zou haar auto zijn vernield. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met een sms die de 37-jarige zou hebben verstuurd aan zijn zoon. Daarop zou zijn ex-vrouw met enkele anderen naar de woning van de Arnhemmer was gegaan. Daar zou een handgemeen hebben plaatsgevonden waarbij de Arnhemmer met een mes zou hebben gedreigd. Ook zou de Arnhemmer op de auto van zijn ex zijn gesprongen waardoor schade was ontstaan. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de 37-jarige man aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De ex van de Arnhemmer en twee anderen deden aangifte van mishandeling, bedreiging en vernieling. (07-126363)