Politie Groningen

Vrijdag 17 augustus 2007

Provincie Groningen, 17-08-2007

Groningen: vrouw fietst in sloot

Een 59-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond op de Bruilweering met haar fiets in een sloot gereden. De Stadjer door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur. De vrouw werd uit de sloot gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe lang de vrouw in de sloot heeft gelegen. Kinderen in de buurt hadden haar in de sloot aangetroffen.

Groningen: hotel overvallen

Onbekende mannen hebben donderdagavond een hotel aan de Oude Boteringestraat overvallen. De 24-jarig receptionist van het hotel opende de toegangsdeur van het hotel, nadat er werd aangebeld. Toen hij naar de klant wilde toelopen, werd hij van achteren geschopt en geduwd. Hij kwam vervolgens ten val. Liggend op de grond werd het slachtoffer met een mes bedreigd. Hierop eisen de overvaller geld van de man. Samen met een tweede overvaller wordt het hotel doorzocht op waardevolle goederen. Na enige tijd verlaten de daders het hotel. De gewaarschuwde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. De politie vermoedt dat drie mannen betrokken zijn bij de overval. Het is nog onbekend of de daders goederen hebben weggenomen.

Groningen: drankdief komt niet ver

De politie heeft vrijdagochtend in een bar aan de Grote Markt een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. De Stadjer was door enkele getuigen op heterdaad betrapt bij het stelen van vier flessen sterke drank. Hij werd vervolgens staandegehouden door een beveiligingsmedewerker. Hierop werd de verdachte overgedragen aan de politie. De jongeman mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie rekent dief via cameratoezicht in

De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Op de beelden van cameratoezicht werd gezien dat de verdachte goederen weggooide in de Donkersgang. Politieagenten troffen vervolgens in een put een portemonnee met enkele pasjes. De verdachte kon even later door andere gewaarschuwde agenten worden ingerekend. Hij werd ingesloten. De eigenaresse van de portemonnee, een 17-jarig meisje uit Groningen, bleek haar eigendommen nog niet te missen. Vermoedelijk heeft de verdachte op een onbewaakt ogenblik in een horecagelegenheid in de binnenstad haar portemonnee gestolen. Het meisje doet aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: beginnend bestuurder rijdt onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de Noordzeeweg (N46) een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd, omdat zijn linkerkoplamp niet werkte. Tijdens het gesprek met de bestuurder roken de agenten alcohol. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. De man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd na de ademanalysetest geconstateerd dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: minderjarige fietser onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Iepenlaan een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op zijn fiets gecontroleerd, omdat hij gevaarlijk en slingerend reed. De jongen bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De knaap werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd na de ademanalysetest geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij werd na verhoor aan zijn moeder overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: ruzie makende broers ingerekend

De politie heeft donderdagavond in de Padangstraat twee broers in de leeftijd van 34 en 38 jaar aangehouden voor het veroorzaken van overlast op straat. De broers bleken ruzie met elkaar te hebben. De agenten probeerden te bemiddelen, maar bleek een goed gesprek niet mogelijk. De mannen liepen de woning uit om op straat de ruzie voort te zetten. Hierop werden de heren met enige moeite aangehouden. Zij werden ingesloten op het politiebureau. Beiden mochten gescheiden van elkaar, met een bekeuring op zak, het politiebureau verlaten.

Winschoten: mannen aangehouden voor het doen van valse meldingen

De politie heeft donderdagavond drie mannen uit Winschoten, 19, 30 en 34 jaar, aangehouden. Bij de meldkamer van politie en brandweer kwam donderdagavond tot drie keer toe een melding binnen van brand. In eerste instantie zou de watertoren in Winschoten in brand staan. Later zou het gaan om het schuurtje ernaast, maar van brand bleek geen sprake. Later die avond zou een bedrijfspand aan de Scheldestraat in brand staan. Ook dit bleek niet te kloppen. Uiteindelijk zou een container aan de Lekstraat in brand staan. Dit bleek wel het geval, maar het brandje kon snel geblust worden. Bij dit brandje werden de drie mannen aangetroffen. Het drietal werd aangehouden op verdenking van het doen van valse meldingen. Uiteindelijk hebben ze verklaard inderdaad alle drie meldingen te hebben gedaan. Eén van de drie mannen zou de containerbrand hebben aangestoken. De politie doet nader onderzoek.

Wildervank: hennepkwekerij opgerold

Op de zolder van een bedrijfspand aan de Poststraat in Wildervank is donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 1000 planten aan. De hennep was klaar om geoogst te worden. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf heeft geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Behalve de kwekerij werd ook een hoeveelheid harddrugs, een geldbedrag en een gasalarmpistool aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij en de overige goederen.

Musselkanaal: alcomobilist aangehouden

De politie heeft donderdagnacht op de Aweg in Musselkanaal een 58-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van bijna 0,8 promille alcohol. Dit was voor de man de tweede keer binnen korte tijd, dat hij is betrapt op rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Hornhuizen: auto in de sloot

Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Marum is donderdagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de Breweelsterweg in Hornhuizen. Hij kwam op een gegeven moment in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De auto kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Foxhol: aanhanger veel te zwaar

De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Westerbroek gecontroleerd. De man reed met een aanhanger met grind over de Woldweg in Foxhol. Bij controle bleek de aanhanger 2640 kg te wegen. De personenauto mocht echter maar 1000 kg trekken. De man moest een deel van de lading afladen. Daarna kon hij, met een bekeuring op zak, zijn weg vervolgen.

Veendam: fietsster geen voorrang op rotonde

Een 25-jarige fietsster uit Veendam is donderdagmiddag gewond geraakt. De vrouw fietste over de rotonde bij de Jakob Bruggemanlaan en de F.J. de Zeestraat. Een 34-jarige automobilist uit Veendam zag de vrouw over het hoofd, toen hij de rotonde wilde verlaten. De fietsster is met pijn aan haar been en polsen overgebracht naar het ziekenhuis.

Leek: snorfietser diverse overtredingen

Een 14-jarige snorfietser heeft donderdagmiddag diverse bekeuringen gekregen. De jongen was niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs of ander identiteitsbewijs. Daarop is de jongen aangehouden. Bij controle bleek de snorfiets ook niet verzekerd te zijn. De jongen kon het bureau met twee bekeuringen verlaten.

Bedum: fietsster geschept

Een 66-jarige fietsster uit Bedum is donderdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over het fietspad van het Boterdiep OZ in haar woonplaats. Toen zij de Prof. Ridderbosstraat wilde oversteken, verleende zij geen voorrang aan een 20-jarige automobiliste uit Kloosterburen. De fietsster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Grootegast: minikraan vernield

De politie heeft donderdagnacht drie jongens uit Grootegast (15 tot 17 jaar) aangehouden voor vernieling. Het drietal had aan de Berkenstraat in Grootegast een zwaailamp van een minikraan vernield. De drie konden op basis van getuigenverklaringen in de omgeving worden aangehouden. Alle drie zijn ze ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: vissen gestolen

Uit een bedrijf aan het Boven Westerdiep in Veendam zijn in de nacht van woensdag op donderdag diverse vissen gestolen. In totaal gaat het om ongeveer 170 vissen, waaronder een groot aantal koikarpers en steurs. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: bromfietser onder invloed

Een 53-jarige bromfietser uit Stadskanaal is donderdagmiddag op de Drentselaan in zijn woonplaats aangehouden. De man werd gecontroleerd, omdat de bromfiets geen geldig kentekenplaatje had. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. Op heb bureau bleek uit de ademanalyse dat de man onder invloed was van ruim twee promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2098, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Hoogezand, Meint Veningastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1877, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wagenborgen, N362: aantal geregistreerde voertuigen: 902, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 697, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.