Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 17-08-2007

Verdachten aangehouden: Gewond door vuurwerk (zie persberichten Eemland zuid, dd. 18 juli 2007)

AMERSFOORT- Na onderzoek heeft de politie op 14 augustus een 17-jarige jongen en een 20-jarige man, beiden uit Amersfoort, aangehouden op verdenking van het gooien van illegaal vuurwerk op 17 juli 2007 vanaf de Balans waardoor een 23-jarige Amersfoorter gewond raakte.

Omstreeks 20.30 uur stond het slachtoffer bij een bankje aan de Emiclaer-vijver met een stel vrienden te praten. Op een gegeven moment werd plotseling een stuk vuurwerk in de richting van het groepje gegooid. Er ontstond een enorme knal en door rondvliegende onderdelen van het vuurwerk raakte de man gewond aan zijn hoofd.

Ook wordt het duo verdacht van bedreiging en mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot die getuige was van het vuurwerkincident en vervolgens de politie wilde informeren. Deze getuige zette zijn voornemen door om de politie te informeren en deed eveneens aangifte van bedreiging en mishandeling.

Beide verdachten hebben bekennende verklaringen afgelegd over het vuurwerkincident en de bedreiging/mishandeling van de getuige. Men wilde het groepje voor de lol laten schrikken. De politie rond deze week het onderzoeksdossier af en draagt deze over aan het openbaar ministerie.

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT Op donderdagavond werd omstreeks 19.45 uur een 24-jarige Amersfoorter door surveillerende agenten betrapt toen hij aftershave wilde stelen uit een winkel aan de Utrechtsestraat. Buiten de winkel werd de verdachte aangehouden. Hij trachte te vluchten en werd vervolgens geboeid en overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten. De verdachte is bij de politie bekend als veelpleger.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Op donderdagavond rond 22.00 uur werd een 28-jarige automobilist uit Amersfoort op het Piet Mondriaanplein aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

Verkeerscontrole

ACHTERVELD/LEUSDEN Op donderdagmiddag 16 augustus heeft de gecontroleerd op diverse verkeersovertredingen op de Hessenweg in Achterveld en de Randweg, Groene Zoom en Larikslaan in Leusden. In totaal vijf automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden zonder gordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.