Persberichten Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht, 17-08-2007

Ongeval met letsel

DOORN - Op donderdagavond 16 augustus kreeg de politie omstreeks 20.55 uur de melding dat een 20-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede op de Gooyerdijk tegen een boom was gereden. De bestuurder verklaarde dat hij het volume van zijn autoradio aan het aanpassen was en ongemerkt met de auto deels in de berm terecht te kwam. Hij gaf vervolgens een ruk naar links en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Hij liep door het ongeval letsel op aan het gelaat en been en werd met de ambulance overgebracht naar het UMC.

Verdachte woninginbraak aangehouden

VEENENDAAL De politie ontving op donderdagavond rond 20.00 uur de melding dat er op dat moment werd ingebroken bij een woning bij het Prins Willem Alexander Park. Een alerte getuige zag de dader wegrijden in een auto. De toegesnelde agenten zagen de man ter hoogte van het park parkeren en hielden de verdachte, een 23-jarige Veenendaler aan. De man werd meegenomen naar het bureau en hier legde hij een bekennende verklaring af. Er werd geen buit aangetroffen bij de verdachte. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Geen voorrang

AMERONGEN Op donderdag 16 augustus vond omstreeks 17.20 uur een aanrijding plaats op de kruising Burgemeester W. Martenslaan-Koningin Julianalaan en de Burgemeester W.E. Van Weedelaan. Een 17-jarige jongen uit Leersum op een brommer verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 52-jarige automobilist uit Leersum. De jongen kwam op de motorkap van de auto terecht en hield aan de aanrijding schaafwonden over. Na behandeling van het ambulancepersoneel kon hij weer zijn weg vervolgen. Beide voertuigen raakten beschadigd door de aanrijding.