Politie Flevoland

Aanhouding inbrekers

Almere, 17-08-2007 o De politie in Almere heeft donderdagnacht twee aanhoudingen verricht van verdachten in verband met pogingen tot inbraken.

Op de Ommelandvaart kregen agenten de melding van een inbraak in een woning. En getuige vertelde dat meerdere personen in een auto zich bevonden aan de Karveelstraat en mogelijk te maken hadden met de inbraak. Na sporenonderzoek bleek dat een 31-jarige man uit België in verband gebracht kon worden met de inbraak. Ook werd een 29-jarige Amsterdamse vrouw aangehouden, net als een 40-jarige vrouw uit die plaats, maar laatstgenoemde bleek niets met de inbraak te maken te hebben en werd heengezonden. De overige twee verdachten zitten nog vast.

Op de Kapitein de Langestraat werden diezelfde nacht twee Almeerders aangehouden: een 18-jarige en een 20-jarige man. De politie kreeg een melding van mogelijke diefstal van een auto en signalement van een verdachte. Bij station Parkwijk werden twee mannen staandegehouden. Na fouillering trof de politie een nepwapen aan bij één verdachte en een bivakmuts bij de ander. Dat werd in beslag genomen en de twee werden aangehouden. De 18-jarige Almeerder, bezitter van het vuurwapen werd ingesloten. De 20-jarige man werd na verhoor weer heengezonden.