Politie Haaglanden

Persberichten 17 augustus

Haaglanden, 17-08-2007

Aangehouden na doorrijden bij ongeval
Den Haag - Een 52-jarige Haagse fietster werd donderdag 16 augustus rond 12.00 uur aangereden op de Laan van Nieuw Oost-Indië en kwam daarbij ten val. Door de val verloor de fietster haar bewustzijn. De veroorzaker van het ongeluk reed door. Een getuige zag de aanrijding en waarschuwde de politie. De getuige had gezien dat de dader op een driewielig motorvoertuig reed. Aan de hand van zijn beschrijving kon de politie achterhalen wie de eigenaar van het motorvoertuig is. Deze man, een 41-jarige Hagenaar, werd aangehouden. Het slachtoffer werd naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.

Vrouw gedwongen in de prostitutie
Den Haag - Tijdens een controle van een prostitutiepand in de Geleenstraat, troffen toezichthouders van Commerciële Zeden (prostitutieteam), op maandag 13 augustus omstreeks 20.40 uur een 22-jarige vrouw uit Den Haag aan, die tegen haar wil als prostituée werkte. De zwakbegaafde vrouw gaf aan haar verdiende geld af te moeten staan aan haar 21-jarige pooier die haar buiten in de gaten stond te houden. Hij zou haar bedreigd hebben zodat zij voor hem in de prostitutie zou gaan werken. Doordat de vrouw een goed signalement man haar pooier kon geven kon de politie kort daarna in de Hunsestraat een verdachte aanhouden. Het gaat om een 21 jarige man uit Den Haag. De rechter-commissaris heeft donderdag 16 augustus de voorlopige hechtenis van de verdachte met twee weken verlengd.

29 boetes bij controle op snelheid
Den Haag - Op de Aagje Dekenlaan controleerde de politie donderdag 16 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur passerende voertuigen op het overtreden van de toegestane snelheid. De radar registreerde bij 29 voertuigen dat zij harder reden dan de maximum snelheid van 50 km per uur. De bestuurders van deze voertuigen kunnen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus verwachten. In totaal werden 160 voertuigen gecontroleerd.

Vast voor crème en garnalen
Voorburg - Een medewerker van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan zag 16 augustus om 13.00 uur dat een man verschillende spullen onder zijn jas verstopte en via de ingang de winkel weer wilde verlaten. De 49-jarige man uit Den Haag had vier potten crème en 2 pakken garnalen meegenomen. De Hagenaar moet, omdat hij al vaker diefstallen pleegde, 17 augustus voorkomen.

Te hard en te veel op
Delft - Agenten die surveilleerden in een onopvallende auto, zagen donderdag 16 augustus om 20.00 uur een auto hard optrekken op de Westlandseweg. De agenten klokten de auto op 82 km/u. Ze hielden de bestuurder op de Ezelsveldlaan staande en gaven hem een boete. Ook lieten ze de 21-jarige automobilist een alcoholtest afleggen. Hij blies 280 ugl. Aangezien de man beginnend bestuurder is, is dat te hoog en kreeg hij een proces-verbaal. Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving met betrekking alcohol in het verkeer. Voor hen ligt de grens op 88 ugl.

Mannen vernielen politieauto
Delft - Agenten die hun politieauto hadden geparkeerd op de Peperstraat, zagen donderdag 17 augustus om 03.30 uur dat vier mannen tegen de politieauto aantrapten. Ze trapten de spiegel eraf en deuken in de rechter portieren. De agenten hielden alle vier de mannen (20,22,25 en 27 jaar uit Delft en Rijswijk) de mannen aan. Eén van de mannen ging er vandoor, maar kon na een korte achtervolging op de Oude Langedijk alsnog worden aangehouden.

92 automobilisten te snel
Schipluiden - De politie hield donderdag 16 augustus tussen 08.30 en 11.15 uur een snelheidscontrole op de Gaagweg. De maximumsnelheid is daar 60 km/u. In totaal passeerden 690 automobilisten de radar. Van hen kunnen 92 binnenkort een boete verwachten, zij reden te snel. De hoogst gemeten snelheid lag op 95 km/u.

Rijbewijs ingevorderd
Zoetermeer - Bij een alcoholcontrole op de Heuevelweg liep 17 augustus om 01.00 uur een 56-jarige man uit Voorschoten tegen de lamp. Hij blies 785 ugl. De agenten maakten proces-verbaal op en de man moest zijn rijbewijs inleveren. De grens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 ugl.)

Dure batterijen
Zoetermeer - Een 19-jarige man uit Zoetermeer haalde 16 augustus om 12.45 uur in een elektronicawinkel op de Burgemeester van Leeuwenpassage batterijen uit de verpakking en liep de winkel uit. Beveiligingspersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De Zoetermeerder verklaarde op het politiebureau dat hij als gevolg van medicijngebruik vergeten was de batterijen af te rekenen. Uiteindelijk kwam de rekening op het politiebureau uit op ¤140,-