Gemeente Sluis

verkoop bedrijfsgrond Stampershoek Zuid

PERSBERICHT - 15 augustus 2007

Officiële start verkoop bedrijfsgrond Stampershoek Zuid

Op vrijdag 17 augustus aanstaande geeft wethouder Henk Luijendijk (portefeuillehou-der Economie) met de ingebruikname van de nieuwe ontsluitingsweg van bedrijventerrein Stampershoek Zuid officieel het startsein voor de verkoop van kavels op de uitbreidingslocatie.

Bedrijventerrein Stampershoek
De gemeente Sluis is blij met de uitbreiding aan de zuidzijde van het Oostburgse bedrijven-terrein. Het economische belang voor de regio is immers aanzienlijk. De uitbreiding is hard nodig want de vraag naar bedrijfsgrond in de gemeente Sluis is onverminderd groot. Bedrijventerrein Stampershoek, dat door de centrale ligging in West Zeeuws-Vlaanderen een aantrekkelijke vestigingslocatie is voor regionale bedrijven, is al sinds 2005 volledig uitgegeven.

Er is dan ook volop belangstelling voor de kavels op Stampershoek Zuid. Monuta Haerens (mo-menteel gevestigd aan de Oude Stad in Oostburg) zal zich als eerste vestigen op de uitbrei-dingslocatie met een rouwcentrum. Daarnaast zijn er contacten met nog een aantal potentiële kopers.

De uitgifte van kavels is flexibel. De kavels hebben geen standaard oppervlakte. De klant kan dus precies bepalen hoeveel grond hij nodig heeft. De precieze locatie wordt in overleg bepaald. In het plan zijn o.a. enkele aantrekkelijke zichtlocaties voorzien.

Stampershoek Zuid betekent een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein (14 ha) met circa 5,2 ha uitgeefbare grond. De gemeente hoopt binnenkort ook de procedure te kunnen afronden voor de uitbreiding met ongeveer 4,3 ha aan de noordkant.

Officieel startsein
De gemeente beschouwt de start van de verkoop als een belangrijk moment voor de economie van de streek en het is dan ook op zijn plaats om hieraan bijzondere aandacht te besteden. Met de ingebruikname van de ontsluitingsweg wordt het startsein gegeven voor de verkoop. De bij-eenkomst waarvoor u van harte wordt uitgenodigd vindt plaats op.

vrijdag 17 augustus 2007 om 11.30 uur
op bedrijventerrein Stampershoek Zuid (t.h.v. de Neringweg).