RTL Group

Totaalvoetbal komend seizoen bij RTL 4 en RTL 7

Eredivisie, Oranje, Jupiler League, Buitenlands Voetbal, KNVB Beker.

Met de gezamenlijke start van het voetbal- en televisieseizoen op vrijdag 17 augustus, kan de kijker voor alles wat voetbal te bieden heeft terecht bij RTL 4 en RTL 7: de populaire
Eredivisie-samenvattingen, de live Eredivisie-wedstrijden op vrijdag, het beste buitenlandse voetbal, het Nederlands Elftal, Jong Oranje met de grootste talenten, de Jupiler League met de talenten van morgen en de prestigieuze KNVB-beker worden verdeeld over het familiestation en de mannenzender van de RTL-family of stations. Alle uitzendingen vinden plaats onder het merk RTL Voetbal. Het voetbalteam van RTL bestaat uit o.a. Humberto Tan, Jan Joost van Gangelen, Wilfred Genee, Barbara Barend en analytici Johan Derksen, Willem van Hanegem en Jan van Halst.

RTL 4 met Eredivisie en Oranje

De grootste wedstrijden op de grootste zender: de altijd zeer goed bekeken samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden op de zaterdagavond (vanaf 21.55 uur) en zondagavond (vanaf 19.00 uur) zijn bij RTL 4 te zien. De uitzending wordt altijd geopend met de belangrijkste wedstrijd. Humberto Tan is het gezicht van de Eredivisie op RTL 4.

Ook op RTL 4 de uitwedstrijden van het Nederlands elftal in de strijd om kwalificatie voor het EK 2008, zoals op woensdag 12 september tegen Albanië, op zaterdag 13 oktober tegen Roemenië en op woensdag 21 november tegen Wit-Rusland.

RTL 7 met Eredivisie live, buitenlands voetbal, bekervoetbal, Jupiler League en Jong Oranje

Zoals de kijker al van RTL 7 gewend is, valt er op de enige echte mannenzender van Nederland elke vrijdagavond vanaf 20.20 uur live een wedstrijd uit de Eredivisie te zien. Deze wedstrijd wordt gevolgd door een vooruitblik op de overige, nog te spelen wedstrijden in de Eredivisie. Hierna gaat RTL 7 om 22.45 uur verder met de Jupiler League. Jan Joost van Gangelen presenteert deze voetbalvrijdag bij RTL 7.

Op zaterdag is bij RTL 7 vanaf 18.00 uur een uur lang de focus volledig op de velden bij de oosterburen, waar vele landgenoten meedraaien op het hoogste niveau. Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen tekenen beurtelings voor de presentatie van RTL Voetbal: Bundesliga.

Zondags is het voetbal vanaf 21.30 uur weer terug bij RTL 7 met RTL Voetbal Insite. Hierin een terugblik op de in de Eredivisie gespeelde wedstrijden en aandacht voor messcherpe analyses van (vaste) deskundigen en gasten. Wilfred Genee is de gesprekleider.

Later op de zondagavond volgt bij RTL 7 het beste van het buitenlands voetbal, met hoogtepunten uit de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Scottish League, de Portugese SuperLiga en vooral de Spaanse Primera Division.

Daarnaast heeft RTL 7 ook niet aan het weekend gebonden wedstrijden, zoals de speelrondes om de KNVB-beker (o.a. op 25, 26 en 27 september) en de wedstrijd Jong Noorwegen Jong Oranje op vrijdag 7 september.

Op vrijdag 31 augustus is bij RTL 7 live de strijd om de Supercup te volgen, waarbij de winnaar van de Champions League (AC Milan) en de UEFA Cup (Sevilla) uitmaken wat de beste club van Europa is.

Uitzendingen:

Vrijdag
RTL 7, Eredivisie Live, van 20.20 tot 22.45 uur. RTL 7, Jupiler League, van 22.45 tot 23.30 uur.

Zaterdag
RTL 7, Bundesliga, van 18.00 tot 19.00 uur.
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 21.55 tot 22.55 uur.

Zondag
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 19.00 tot 20.30 uur. RTL 7, RTL Voetbal Insite, van 21.30 tot 22.45 uur. RTL 7, Buitenlandsvoetbal, van 23.30 tot 00.00 uur (vanaf 26 augustus).

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.