Bedrijven bereiden zich voor op
NK Bureaustoelracen

Amsterdam, 7 augustus 2007 - De meeste bureaustoelen hebben wieltjes, maar die worden over het algemeen alleen gebruikt voor wat heen en weer geschuifel achter het bureau. Daar moet volgens Dell, Intel en Vodafone verandering in komen. Op vrijdag 17 augustus organiseren zij het Nederlandse Kampioenschap Bureaustoelracen. Met dit ludieke evenement vestigen de drie bedrijven de aandacht op de huidige mogelijkheden en voordelen van mobiel werken voor het bedrijfsleven.

Het gebruik van laptops in de werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers mobieler, flexibeler en productiever zijn, waar zij zich ook bevinden. Dit is mede te danken aan de snelle draadloze netwerkverbindingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Toch blijken veel organisaties zich nog niet voldoende bewust te zijn van de voordelen van 'het mobiele kantoor', in tegenstelling tot de consument. "In de consumentenmarkt is 54% van alle verkochte computers een laptop. In de zakelijke markt echter, is dit nog maar 37%," aldus Tessa Holzenbosch, Executive Client Services IT & Telecom GfK Benelux Marketing Services. Het NK Bureaustoelracen is een metafoor voor de snelheid waarmee in 'het mobiele kantoor' gewerkt kan worden.

Dit NK Bureaustoelracen vindt plaats op het Zuidplein aan het WTC te Amsterdam. Bedrijfs­medewerkers kunnen zich per twee inschrijven; één persoon zit op de bureaustoel en wordt geduwd door de tweede. De race zelf start vanachter een bureau en bestaat uit een kort parcours met enkele hindernissen. Het team dat als eerste over de streep rolt, wordt de officiële Nederlandse Kampioen Bureaustoelracen en gaat naar huis met een nieuwe laptop.

Het kampioenschap wordt geopend met een duel tussen twee topmanagers van Dell en Intel en de bekende 'race-broers' Tom en Tim Coronel. De overige teams starten om 16:00 uur, zodat kantoormedewerkers meteen na het werk zelf kunnen komen racen of collega's kunnen aanmoedigen. Verschillende bedrijven, waaronder Coolcast van BNN, hebben zich al aangemeld, maar er zijn nog enkele startbewijzen over. Inschrijven kan per bedrijfsteam van twee personen via de site www.nkbureaustoelracen.nl. De deelname is gratis. Wie inspiratie wil opdoen of zijn racetechnieken wil bijschaven, kan via deze website een speciale trainingsvideo bekijken.

Mobiliteit
Dell, Intel en Vodafone beschouwen mobiel werken als een van de belangrijkste zakelijke trends van de 21e eeuw. De combinatie van compacte, krachtige en energiezuinige laptops met snelle, veilige en voordelige draadloze communicatie zorgt ervoor dat mensen overal productief kunnen zijn, waar en wanneer ze maar willen. Met de oplossingen, diensten en producten van Dell, Intel en Vodafone zijn mensen zijn niet langer gebonden aan vaste werkplekken en -tijden, maar zijn ze volkomen vrij om hun eigen keuzes te maken. Organisaties profiteren van een hogere productiviteit, lagere kosten en meer flexibiliteit.