Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 20 juni 2007

Derde themapakket CEN: gewoon buiten is buitengewoon Scheppingsperiode roept op tot bewust gedrag

Driebergen - Voor het derde achtereenvolgende jaar brengt het Christelijk Ecologisch Netwerk (CEN) een themapakket voor kerken en gemeenten uit. In de scheppingsperiode (1 september - 4 oktober) wordt opnieuw aandacht gevraagd voor de verbinding tussen Schepping en Levensstijl. In een tijd waar de klimaatverandering merkbaar is en politieke aandacht krijgt, past ook een themadienst in kerken. Het pakket bestaat uit een preekschets, liedsuggesties en verwerkingsmogelijkheden.

In het themapakket Buitengewoon staat het dier, met name de mus, centraal vanuit een preekschets over Job 12:1-10 en Mattheüs 10:29. Het thema drukt uit dat wat buiten in de natuur vaak als gewoon wordt ervaren, buitengewoon ontworpen is en gewoon tot bewust gedrag buiten oproept. Buitengewoon wordt vanaf 15 augustus uitgeleverd. De prijs is zeven euro exclusief verzendkosten en is te bestellen via www.ea.nl. Ook de eerdere pakketten zijn nog leverbaar.

In 2005 bracht de programmagroep Kerk, geloof en levensstijl van het CEN het eerste themapakket uit onder de titel Verwondering. In 2006 gevolgd door Levenskunst. Van beide pakketten werden door de Evangelische Alliantie circa 300 stuks verkocht. Sommige kerken gebruikten het themapakket later in het jaar, bijvoorbeeld in de dankdagdienst.

Ondanks het ontbreken van overheidssubsidie in 2007 blijft het CEN - zij het op beperkte schaal - kerken, organisaties en christenen stimuleren milieubewust te leven. Bijbels rentmeesterschap is daarbij het uitgangspunt. De Evangelische Alliantie neemt dit jaar de kosten van het themapakket voor haar rekening.

In de programmagroep Kerk, Geloof en Levensstijl werken mensen samen uit de Evangelische Alliantie, Deputaatschap Diaconaat (CGK), Kerk en Milieu, De Linker Wang, St. Aardewerk, Kerk en Dier en Time to Turn.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Gerard van der Schee, tel. 0343-513693 of gerard@ea.nl.


---- --