Gemeente Hilversum

Verwijdering fietswrakken

15 augustus 2007
Her en der gestalde fietswrakken ontsieren het straatbeeld. Ze vormen obstakels voor plaatsgenoten, met name voor degenen die minder goed ter been zijn. In de Algemene Plaatselijke Verordening staat dan ook dat het verboden is om fietswrakken achter te laten. De medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte controleren regelmatig de naleving van deze bepaling.

Zij hebben inmiddels op de volgende plekken fietswrakken voorzien van een gele sticker: de locatie tussen de Schapenkamp en de stationshal, het Oosterspoorplein en omgeving, de Kerkbrink, Zeedijk, Wagenmakersplein, Havenstraat, bij en tegenover het station Hilversum Sportpark, 's-Gravelandseweg voor de huisnummers 15 tot en met 35 en 8 tot en met 46, het gebied tussen Groest en Schapenkamp, Groest, passage Gooische Brink en bij het station Hilversum Noord.

Op de sticker staat dat de fiets is aangemerkt als wrak om de eigenaars de kans te bieden zelf hun rijwiel weg te halen. De fietswrakken, die op 21 augustus nog op de eerder genoemde locaties staan, worden verwijderd. Na veertien dagen zullen deze fietsen worden vernietigd.