Gemeente Arnhem

Ben Cartens vertrekt als directeur Het Domein (14-08-07) Ben Cartens legt per 1 september a.s. zijn functie van directeur van Het Domein van kunst en cultuur Arnhem neer. Zijn gezondheid maakt het hem niet mogelijk deze volledige functie te blijven vervullen. De heer Cartens zal voor de gemeente andere opdrachten op cultureel gebied uitvoeren. Burgemeester en Wethouders betreuren het dat Ben Cartens afstand moet doen van de functie van Domein-directeur, waarvoor hij zich met grote kwaliteit heeft ingezet.

Sinds oktober 2005 is de heer Cartens gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Vooruitlopend op het resultaat van de keuring hebben hij en de gemeente in goed overleg samen de conclusie getrokken dat een full time invulling door hem niet (meer) mogelijk is, terwijl Het Domein op dit moment wel dient te beschikken over een full time werkzame directeur.
Op grond hiervan heeft het college van B&W besloten de heer Cartens een andere functie aan te bieden, die rekening houdt met zijn ervaring en mogelijkheden. Hij blijft bij de gemeente Arnhem werkzaam als projectleider en seniorbeleidsmedewerker cultuur voor een aantal dagen in de week. In het bijzonder zal hij daarbij de eerste tijd ingezet worden voor cultuurgerelateerde opdrachten. Hij zal zich vooral bezig houden met de uitwerking van de podiumkunstennota, die binnenkort in de raad komt.

Burgemeester en wethouders hechten eraan om uit te spreken dat zij het vertrek van de heer Cartens als directeur van Het Domein betreuren. Met een warm hart voor het belang van een goede muziek- en cultuureducatie in Arnhem en met een zichtbare betrokkenheid bij de culturele koers van de stad heeft de heer Cartens het Domein voortreffelijk vertegenwoordigd.