Politie Haaglanden

Persberichten 15 augustus

Haaglanden, 15-08-2007

Politiebureau Jan Hendrikstraat tijdelijk gesloten Den Haag - Van 20 augustus tot 7 september is politiebureau Jan Hendrikstraat in verband met een verbouwing gesloten voor het publiek. Mensen die aangifte wensen te doen of de politie willen spreken, kunnen terecht bij politiebureau Karnebeek of politiebureau Hoefkade.

Het bureau wordt grondig gerenoveerd. De verbouwing neemt negen maanden in beslag. Tussen 20 augustus tot 7 september zijn er sloopwerkzaamheden die voor ernstige geluidsoverlast zullen zorgen. Dat is de reden waarom het publiek wordt verwezen naar andere politievestigingen. Mensen die aangifte willen doen van vernieling of diefstal, kunnen dit ook doen via www.politie.nl/haaglanden.

Te paard op boevenjacht
Den Haag - Twee politieruiters bevonden zich dinsdag 14 augustus omstreeks 14.15 uur te paard op de Javastraat, toen zij een man vanaf een parkeerplaats zagen weglopen. De man begon te rennen en schoot op de Alexanderstraat een inrit in. Op dat moment kwam er een melding van de meldkamer dat er zojuist een navigatiesysteem uit een auto was gestolen en dat de dader in de richting van de Alexanderstraat was weggerend. Aangezien de man voldeed aan het opgegeven signalement, gingen de agenten naar hem op zoek. Zij hielden de man aan en vonden in de bosjes het navigatiesysteem terug. De aangever, die inmiddels ook ter plaatse was gekomen, herkende de man, een 32-jarige Hagenaar, als zijnde degene die zojuist de diefstal had gepleegd. De Hagenaar bleek een bekende te zijn van de politie. Hij wordt op woensdag 15 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verdachte mishandeling aangehouden
Den Haag - Een 47-jarige Hagenaar werd dinsdag 14 augustus omstreeks 14.15 uur aangehouden omdat hij vlak daarvoor een vrouw had mishandeld op de Paviljoensgracht. Het slachtoffer, een 30-jarige Haagse, liep over de Doubletstraat toen zij werd aangesproken door de Hagenaar die haar oneerbare voorstellen deed. Toen de vrouw aangaf daar niet van gediend te zijn, werd de man boos en sloeg haar op het achterhoofd waardoor zij ten val kwam. Terwijl de vrouw op de grond lag, heeft de verdachte haar nog geslagen en geschopt. Een agent die toevallig in de buurt was, kwam op de commotie af en hield de Hagenaar aan. De man, die overigens een bekende van de politie is, wordt op donderdag 16 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het slachtoffer hield aan het voorval een kapotte bovenlip en een pijn in haar hoofd en nek over.

'Kunstenaars' op de bon
Den Haag - Via cameratoezicht zagen agenten op woensdagmorgen 15 augustus twee mannen graffiti spuiten in de Spuistraat. Terwijl de mannen richting het Binnenhof liepen, werd ook nog gezien dat een van hen zich schuldig maakte aan wildplassen. Beide mannen werden aangehouden en mochten met een bekeuring op zak het politiebureau weer verlaten.

Grote mond
Den Haag - Agenten hielden dinsdag 14 augustus omstreeks 17.00 uur op de Assendelftstraat een 43-jarige Hagenaar aan omdat hij een parkeercontroleur beledigd had. De man was het kennelijk niet eens met de naheffing van het parkeergeld die hem door de controleur, een 28-jarige Haagse, gegeven werd, en maakte haar op luide toon zeer grove verwensingen. Hierop werd de politie gealarmeerd die de grofgebekte verdachte meenam naar het bureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Al is een herrieschopper nog zo snel...
Den Haag - Agenten werden op woensdagmorgen 15 augustus omstreeks 05.10 uur naar het Teniersplantsoen gestuurd, waar een aantal jongeren hard aan het schreeuwen was. Toen de agenten ter plaatse kwamen, namen de drie jongens de benen. Een van hen, een 17-jarige Hagenaar, werd door de agenten aangetroffen in de bosjes, waar hij zich had verstopt. Hij verklaarde dat hij was weggerend toen hij de agenten zag, omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. De agenten hielden hem aan en stelden zijn ouders op de hoogte. De andere twee jongens werden even later ook aangetroffen, maar kwamen er met een waarschuwing vanaf.

Te snel, zonder gordel èn zonder rijbewijs
Den Haag - Een surveillerende agent zag dinsdag 14 augustus omstreeks 14.30 uur de bestuurder van een auto met hoge snelheid en zonder gordel op de Jacob Schorerlaan rijden. De bestuurder negeerde de 30 km-zone en reed zonder vaart te minderen verder. Toen de agent de man liet stoppen, bleek dat hij nog niet in het bezit was van een rijbewijs. De bestuurder, een 18-jarige Hagenaar, verklaarde al wel bezig te zijn met zijn theorie- en praktijklessen. De jongen verklaarde spijt te hebben van zijn actie en kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en zonder gordel.

Vast voor belediging en bedreiging
Leidschendam - Vijf jongeren gedroegen zich 14 augustus om 14.00 uur zo vervelend in een sportcentrum aan het Fluitpolderplein dat de medewerkers hen sommeerden weg te gaan. Eenmaal buiten beledigde en bedreigde één van hen een medewerker zodanig dat men de politie belde. De 14-jarige jongen uit Den Haag, een veelpleger, zit voorlopig nog vast.

Spookrijder
Leidschendam - Politieagenten zagen 15 augustus om 00.45 uur een auto stilstaan op de Noordsingel op de verkeerde rijbaan. De bestuurder, een 78-jarige man uit Den Haag, verklaarde dat hij door slecht zicht de verkeerde rijbaan opgereden was. Het rijbewijs van de Hagenaar bleek verlopen te zijn. De man kreeg meerdere processen-verbaal en moet zijn rijvaardigheid laten controleren.

Slechte smoes
Rijswijk - Een medewerker van de beveiliging van een warenhuis in winkelcentrum In den Boogaard zag 14 augustus om 15.00 uur dat een vrouw kleding meenam zonder af te rekenen. Toen de vrouw de winkel verliet, ging het alarm af. De totale waarde van de gestolen spullen bleek meer dan ¤ 125 te zijn. De 38-jarige vrouw uit Dordrecht bleek ook spullen, die ze eerder ontvreemd had in een andere winkel, teruggebracht te hebben met een smoes en daar contant geld voor te hebben gekregen. De vrouw zit nog vast.

Vrouwen op strooptocht aangehouden
Rijswijk - Agenten hielden dinsdag 14 augustus omstreeks 14.10 uur twee vrouwen en een meisje aan die bij verschillende winkels in winkelcentrum In den Boogaard goederen hadden gestolen. De Delftse dievegges, twee dames van 35 en 37 jaar oud en een 14-jarig meisje, werden betrapt toen zij bij een kledingwinkel goederen in een speciaal geprepareerde tas stopten. Zij werden door beveiligingspersoneel aangehouden. In afwachting van de komst van de politie bleek dat zij eerder ook al goederen hadden weggenomen bij een drogisterij en een textielsuper. Bij verhoor bekenden de winkeldieven dat zij op strooptocht waren geweest. Het kind van de 37-jarige vrouw, dat bij de winkeldiefstallen aanwezig was, werd overgedragen aan de vader. De 37-jarige wordt op 16 augustus voorgeleid, de andere twee krijgen een dagvaarding. Tegen alle drie de dievegges wordt proces-verbaal opgemaakt.

Teveel op
's-Gravenzande - Politieagenten controleerden 15 augustus om 00.50 uur een automobilist op de Smaragd. De bestuurder, een 41-jarige man uit Maasdijk, reed onder invloed van alcohol en blies 280 ugl daar waar 220 ugl is toegestaan. De Maasdijker ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Zwaailicht aan de wandel
Delft - Surveillerende agenten keken dinsdagavond 14 augustus wel heel raar op toen zij tijdens een rit op de snelweg A13 in hun achteruitkijkspiegel ineens het zwaailicht van de politieauto waarin zij reden voorbij zagen vliegen. Door nog onverklaarbare redenen was het zwaailicht losgeraakt, vloog van het dak en kwam tegen een aantal achteropkomende auto's terecht. Gelukkig raakte niemand gewond. De bestuurders van de geraakte auto's krijgen de schade vergoed.

Valse merkartikelen in beslag genomen
Delft - Tijdens een controle in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding (SNB-React), heeft Politie Haaglanden dinsdagmiddag 14 augustus in totaal tweehonderd paar imitatie-Crocs (een soort instapschoenen) en vijf petjes van andere geïmiteerde merken in beslag genomen. Tijdens de controle werden twee winkels aan de Molslaan en de Oude Langedijk gecontroleerd. SNB-React had tips ontvangen dat in de winkels nepartikelen verkocht zouden worden. Tegen de eigenaren van de twee boetieks is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast wordt door de Stichting Namaakbestrijding (SNB-REACT) een civielrechterlijke procedure gestart.