Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 15 augustus

* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR WAPENBEZIT

ROTTERDAM-MAASVLAKTE- Politiemensen hielden dinsdagmiddag twee mannen voor wapenbezit.
Een oplettende burger meldde bij de politie dat hij in Malakkastraat twee mannen had gezien die bezig waren met een vuurwapen.
Toen de politiemensen een onderzoek instelden, troffen zij twee jongemannen, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Hellevoetsluis, aan. Zij hadden een luchtdrukgeweer en bijbehorende munitie bij zich.
De mannen verklaarden te oefenen met schieten op roosjes en kaartjes.
Het wapen en de munitie is in beslag genomen, de jongemannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA OPENLIJK GEWELD

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van baldadigheid.
Woensdagochtend rond vier uur kreeg de politie melding van baldadig gedrag van jongeren op de Nieuwe Binnenweg. Ze zouden zich bezighouden met het omgooien van tafels en stoelen. Bij het zien de agenten, rende het tweetal weg. Na een achtervolging, hielden de politiemensen één jongen aan. De 16-jarige Rotterdamse jongen werd door agenten overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Bij de verdachte, die nota bene jarig was, werd een boksbeugel en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Politiepersoneel bracht de moeder van de verdachte op de hoogte.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS- Politiemensen hielden dinsdagavond een jongen aan voor het vernielen van auto's.
Rond half tien kwam de melding dat een jongen op de A.M. de Jonglaan vernielingen had gepleegd aan verschillende auto's. Buurtbewoners hadden de jongen in zijn kraag gevat en de politie gebeld. De jongen, een 16-jarige inwoner van Hellevoetsluis, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Zijn familie is in kennis gesteld.


* AUTO IN BESLAG NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een auto in beslag genomen nadat de bestuurder was gecontroleerd zonder rijbewijs. Dinsdagavond rond tien over acht controleerden surveillerende agenten een autobestuurder op het Kleinpolderplein. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een Nederlands rijbewijs. De 35-jarige buitenlandse man uit Rotterdam had twee keer een poging ondernomen om een Nederlands rijbewijs te halen, maar was daarna toch gaan rijden. Omdat het niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs rijdend werd aangetroffen, namen politiemensen de auto mee voor inbeslagname.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die tegen een auto en enkele fietsen had geschopt.
Dinsdagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding van een overlastgever op de Van Oldenbarneveltstraat. Daar bleek dat een man had geschopt tegen een auto waardoor een deuk was ontstaan. Ook zou hij schade aan fietsen hebben veroorzaakt en vertoonde hij agressief gedrag. Agenten hielden 46-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De eigenaar van de auto kwam mee naar het bureau voor het doen van aangifte.


* KORTE ACHTERVOLGING NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

ROTTERDAM-OMMOORD- Politiemensen zagen in de nacht van dinsdag op woensdag op de President Rooseveltweg rond twee uur een auto rijden waarvan het kenteken geschorst was.
Zij wilden de bestuurder middels een stopteken langs de kant van de weg zetten, maar deze ging er vandoor. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Kamgras en rende weg. De bijrijder, een 20-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel, werd direct staande gehouden. De bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer, werd korte tijd later in de omgeving aangehouden.
Hij reed zonder rijbewijs en kreeg hiervoor een proces-verbaal.


* RIJBEWIJS KWIJT NA RIJDEN ONDER INVLOED

RIDDERKERK- Politiemensen zagen dinsdagavond een auto rijden op de Ringdijk, die geen voorrang verleende aan hun auto. Toen zij de bestuurder langs de kant van de weg zetten ter controle, bleek de man, een 28-jarige inwoner van Ridderkerk, bleek onder invloed van alcohol te rijden. Aangezien dit niet de eerste keer was, werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord stuitten dinsdagmiddag op een garagebox aan de Houthandelhof waarin een hennepkwekerij was gevestigd.
Het hennepteam werd gealarmeerd en er zijn 144 planten, 320 gram hennepresten en apparatuur in beslag genomen. Alles zal worden vernietigd. Tegen de verantwoordelijke(n) wordt proces-verbaal opgemaakt.


* DRONKEN BESTUURDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die met teveel alcohol achter het stuur was gaan zitten. Woensdagochtend rond kwart voor vier zagen surveillerende agenten een auto met een Frans kenteken tegen de richting in rijden op de Groene Kruisweg. Toen ze hem controleerden, ook via de Franse politie, bleek de man geen rijbewijs te hebben. Het bleek dat de automobilist ook teveel had gedronken met een alcoholpromillage van 0,9 in zijn bloed. Daarvoor moest hij direct een boete betalen van 300 euro. De 29-jarige man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek naar de verblijfsstatus van de man.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD
RIDDERKERK- Politiemensen zagen dinsdagavond rond half negen op de rijksweg A16 een auto rijden die opviel door de veel te hoge snelheid.
Na controle bleek de bestuurder, een 52-jarige man uit Hoofddorp, 165 km/u gereden te hebben, waar 100 de maximum toegestane snelheid is.
Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Doenkade. Van de 838 gecontroleerde verkeersdeelnemers reden er 133 harder dan toegestaan (80km). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 162 km/u, waar 80 de toegestane snelheid is.


* AUTOMOBILIST ONDER INVLOED
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden controleerden dinsdagavond op de Lisstraat een automobilist die zonder verlichting reed. Hij werd staande gehouden en legde een blaastest af. Dat leverde een promillage op van 2,6. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en zijn rijbewijs werd ingenomen.


* BRAND
SCHIEDAM- In het zwembad aan de Prinses Beatrixlaan ontstond dinsdagavond om half negen brand.
De brandweer had de brand vrij snel onder controle en kon net na tien uur het sein 'brand meester' geven.
Er raakte niemand gewond, ook kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij de brand.
De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand, die ontstond in de controlekamer.