Agenten voetballen tegen binnenstadsjeugd

Helmond, 14-08-2007 * Tien politieagenten van de afdeling Helmond Centrum binden woensdag 15 augustus de strijd aan met jongeren uit de Helmondse binnenstad. Een sportieve strijd welteverstaan, want ze gaan tegen elkaar voetballen.

Aanleiding
Enkele weken geleden reageerden agenten op een melding van geluidsoverlast. Jeugd was op een trapveldje aan de Harmoniestraat aan het basketballen en met 'achtergrondmuziek'. Ze deden mee aan een basketbalclinic van het jongerenwerk. Het gesprek met jongeren, mondde uit in een 'minipartijtje' basketbal.

Revanche
De jeugd nam het op tegen de agenten en de jongerenwerkers. De jongeren verloren en vroegen vervolgens om een sportieve revanche: of de agenten het aandurfden om tegen hen te voetballen. De uitnodiging werd geaccepteerd. Acht mannen en twee vrouwen van politiebureau Helmond Centrum komen woensdag 15 augustus in actie.

Laagdrempelig
Beide partijen zien voordelen een informeel contact met elkaar. Mét elkaar praten in plaats van óver elkaar, leidt tot meer onderling begrip. Dit initiatief kan helpen om elkaars vertrouwen te winnen.

Politieoptreden
Daarbij is het niet zo dat de jongeren zich nu van alles kunnen veroorloven. Als ze over de schreef gaan, treedt de politie tegen hen op, ook al hebben ze samen gesport. Dit is de jongeren ook duidelijk gemaakt.

Aanvang
De wedstrijd wordt gespeeld op het Johan Cruyffcourt aan de Hermelijnstraat in Helmond en begint om 19.00 uur.

Jeugd
De politie komt jongeren vaak tegen in haar werk. Politie Brabant Zuid-Oost geeft vier maal per jaar het magazine 'DIT' uit. Het tweede nummer staat volledig in het teken van jeugd.