Gemeente Zwolle

Procedure woningbouw Wipstrikpark stap verder


Datum uitgave: 08/14/2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een artikel 19 lid 2 procedure te starten voor het bouwplan Wipstrikpark. Onlangs heeft het college ook de zienswijzennota´s voor dit plan vastgesteld. Op het voormalige bedrijventerrein wil de gemeente de bouw van 115 woningen (33 huizen en 82 appartementen) mogelijk maken.

Plangrenzen

Het plangebied wordt begrensd door de Wipstrikkerallee en de oude Almeloseweg aan de noordzijde, het gemaal van waterschap Groot Salland aan de oostzijde, de nieuwe Wetering aan de zuidzijde en het Weteringpark aan de westzijde.

Zienswijzen

Op 10 juli 2007 had het college al de nota´s met zienswijzen op de bouwplannen en op het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld. Er is in het verleden uitgebreid gesproken met omwonenden waarna de plannen zijn aangepast. De ingediende zienswijzen hebben niet opnieuw geleid tot aanpassing van de plannen.

Procedure

Het college kiest ervoor een artikel 19 lid 2 procedure te voeren uit de Wet Ruimtelijke Ordening op basis van de vrijstellingenlijst van de provincie waarbij het ontwerpbestemmingsplan als ruimtelijke onderbouwing dient.
omhoog
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 14-08-2007 tot 13-09-2007