KPN NV

Den Haag, 14-08-2007

KPN versnelt zijn aandeleninkoopprogramma

KPN is van plan zijn huidige aandeleninkoopprogramma van in totaal EUR
1 miljard versneld af te ronden om zodoende te kunnen profiteren van de lagere beurskoersen. Het huidige prijsniveau stelt KPN in staat meer aandelen te kunnen inkopen binnen het lopende aandeleninkoopprogramma. Dit is in het belang van de aandeelhouders en bevestigt KPN's aantrekkelijke beleid ten aanzien van aandeelhoudersrendement.

Op 6 februari 2007 heeft KPN het EUR 1 miljard aandeleninkoopprogramma aangekondigd, met de intentie het programma voor 31 december 2007 af te ronden. Tot op heden zijn er 48,7 miljoen aandelen ingekocht tegen een gemiddelde inkoopprijs van EUR 11,98. Hiermee is 58,3% van het totale programma afgerond.

Met betrekking tot voortdurende speculatie over een preëmptief bod op de Franse mobiele operator Bouygues Telecom uit te brengen, deelt KPN mee dat een dergelijk bod niet aan de orde is.

Ad Scheepbouwer: "We hebben net een voorgenomen bod op Getronics bekend gemaakt en werken aan mogelijkheden om onze Belgische activiteiten te versterken door middel van kleinere passende acquisities. Met de versnelling van onze aandeleninkoop denken we de juiste balans te hebben gevonden tussen aandeelhoudersrendement en het versterken van onze kernactiviteiten. Dit is niet de tijd om de mogelijkheden te bekijken Bouygyes Telecom te kopen."

In verband met de financiële toezichtwetgeving, kondigt KPN tevens aan dat het gesprekken voert over een mogelijke overname van Tele2/Versatel Belgium. Met deze eventuele overname is een transactiesom van ongeveer EUR 100 miljoen gemoeid. De gesprekken kunnen al dan niet tot een transactie leiden. De rationale hierachter is om KPN's marktaandeel in België te vergroten door gebruik te maken van de sterke aanwezigheid in Wallonië van Tele2/Versatel België. KPN hoopt daarmee nieuwe en andere distributiekanalen en markten aan te boren.