Gemeente Heemskerk


dinsdag, 14 augustus 2007

Harddraverij ook dit jaar zonder glaswerk

HEEMSKERK - Ook dit jaar is er tijdens de Heemskerkse harddraverij geen glaswerk toegestaan. Vorig jaar gold voor het eerst de regel dat bierflesjes, flesjes fris enzovoort geweerd werden. Het bestuur van de harddraverijvereniging had daartoe in overleg met de gemeente en de politie besloten.

Een indruk van de Heemskerkse harddraverij

Een indruk van de Heemskerkse harddraverij

De bezoekers van het harddraverijterrein hebben vorig jaar ruimhartig meegewerkt; er werd geen glaswerk aangetroffen. Tijdens de kermisdagen is glas op straat in het hele centrum niet toegestaan. De horeca werkt daar aan mee door alleen drank in plastic bekers te verstrekken. Tijdens grote evenementen met veel bezoekers kunnen zich altijd ongeregeldheden voordoen. Als daarbij glaswerk kan worden misbruikt om mensen te verwonden, kan dit vervelende consequenties hebben voor betrokkenen of omstanders. Vanwege dit risico enerzijds en een goede zorg voor bezoekers van de harddraverij anderzijds is besloten ook geen glaswerk meer toe te staan tijdens de Heemskerkse harddraverij. Op het harddraverijterrein zullen in plaats daarvan dranken uit plastic en/of blik worden verkocht.
Ook als bezoekers hun eigen drank willen meenemen, is voortaan alleen nog blikwerk en plastic toegestaan. Bij de entrees van het harddraverijterrein zullen beveiligers hierop toezien. De politie zal in het openbaar gebied optreden tegen mensen die alcohol nuttigen. Ook spreekt de politie in het openbaar gebied de mensen aan die glaswerk naar het harddraverijterrein willen meenemen.
---