Gemeente Lelystad

Echtpaar Riemersma 60 jaar getrouwd

Op dinsdag 14 augustus zijn Kas (Karst Jan) en Dini (Barendina Geertruida) Riemersma- Van Amerongen 60 jaar getrouwd en nog steeds een zeer gelukkig paar. Burgemeester Horselenberg heeft het jubilerende paar op deze dag thuis gefeliciteerd.

Het begin

Het echtpaar ontmoette elkaar in de oorlog. Beiden woonden in Amsterdam. Dini werkte bij de Heineken Brouwerij, waarvan ze het brouwsel haar hele leven niet heeft kunnen waarderen. Kas begon zijn carrière als vertegenwoordiger bij zijn vader, die een kantoormachinehandel had. Kas moest van zijn vader een hoed op omdat hij dan wat ouder leek en daardoor meer indruk maakte op de klanten.

Trouwen

In 1947 trouwden ze en verhuisden diezelfde dag nog naar Rotterdam, omdat Kas daar een nieuwe baan had had gekregen. Ze gingen op een achterkamer wonen bij Zuster Verkerk en als het verse echtpaar zich omdraaide in bed ging de kastdeur van Zuster Verkerk open. Hier kregen zij toch dochter Edith. Later kregen zij een (echt) huis en werd het gezin uitgebreid met zoon Lex.

Door diverse promoties van Kas verhuisde het gezin enkele malen. Van Rotterdam naar Breda en toen weer naar Amsterdam. In 1973 verhuisden ze naar Lelystad. Dochter Edith woonde intussen in Edam.

Het echtpaar is nog goed gezond. Kas is 83 jaar en Dini wordt eind september 83. Nog regelmatig trekken ze er op uit met hun, inmiddels old-timer, caravannetje. Het 60-jarig huwelijksfeest gaan zij dit weekend vieren met kinderen en kleinkinderen op een kasteel, lekker eten en met een evenoude salonboot varen op de Vecht.
---