D66

Dreigend personeelstekort in kinderopvang zorgelijk

14 augustus 2007, 14:59

De D66-fractie maakt zich zorgen over het dreigend tekort aan geschoold personeel in de naschoolse opvang. Kamerlid Fatma Koser Kaya heeft hierover daarom vandaag enkele kritische schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Sociale Zaken en Onderwijs.

Basisscholen zijn vanaf 1 januari verplicht om van half acht s morgens tot half zeven s avonds opvang te organiseren. Het ontbreekt scholen echter aan voldoende geschoold personeel en aan locaties om de kinderen onder te brengen. Hierdoor kunnen scholen niet aan de wettelijke verplichting voldoen en lopen duizenden kinderen het risico om op wachtlijsten geplaatst te worden.

Koser Kaya vindt dit onaanvaardbaar en heeft haar zorgen hierover geuit aan de ministers. Het sociaal-liberale Kamerlid vraagt in schriftelijke vragen aandacht voor het tekort aan voldoende geschoold personeel en over het dreigende tekort aan locaties. Bovendien vindt Koser Kaya het onwenselijk dat de wachtlijsten voor kinderen die geplaatst moeten worden mogelijk zullen toenemen. De democrate verwacht binnen drie weken antwoord van het kabinet.
---